Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter
Foto: Jim Hensley

Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C.  Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk. Skjær kveiten i serveringsstykker.  Lag snitt i skinnet og legg halve sitronskiver og hvitløksfedd i snittene.  Pensle stykkene med smør og dryss med salt og pepper.  Legg stykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og stikk et steketermometer i det tykkeste kveitestykket.  Bak kveiten i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C.  Dra skinnet forsiktig av ved servering.

Hasselbackpoteter:
Skrell potetene og skjær 2-3 mm tykke skiver nesten helt igjennom.  Legg potetene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form.  Smelt smør og pensle potetene.  Dryss over salt, dekk formen med aluminiumsfolie og bak potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter.  Ta av aluminiumsfolien og bak potetene videre i ca. 10 minutter, til de får en fin farge.

Kaperssmørsaus:
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank.  Tilsett hvitvin og kok til det halve.  Hell i kremfløte og kok til det halve igjen.  Sil sausen over i en ny kasserolle, varm opp sausen til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen.  Smak til med sitronsaft, salt og pepper.  Ha kapers i sausen rett før servering. Server kveiten med hasselbackpoteter, kaperssmørsaus og aspargesbønner.

Se alt det andre du kan lage av kveite 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen