Laks med stuet spinat
Foto: Synøve Dreyer

Laks med stuet spinat

Laks liker alle. Spinat er det kanskje verre med.Trikset er å kombinere spinaten med noe ekstra godt, som hvitløk, smør, fløte og ost. Da klarer ingen å si nei.

Fremgangsmåte

  1. Skjær laksen i passe stykker.
  2. Bland salt, sukker og pepper og strø det over fisken.
  3. La fisken ligge i salt-sukker-blandingen i 10 minutter. Skyll og tørk godt.
  4. Brun fisken lett i smør i en varm stekepanne og legg den i formen.
  5. Spinatstuing: Stek løken blank i smøret. Tilsett hvitløk, persille og spinat og stek videre til spinaten klapper sammen, et par minutter.
  6. Ha i fløten, kok opp og tilsett maisenna utrørt i et par spiseskjeer vann.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Hell over laksen, strø over osten og stek formen i ca 20 minutter ved 180 grader.

Tips:
Husk å skylle spinaten godt hvis du kjøper den i løs vekt, det er ikke godt med sand i maten.

Tips:
Topp gjerne med noen ristede pistasjnøtter. Det smaker nydelig og gir litt kjærkommen tyggemotstand.

Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her