William Fèvre Petit Chablis 2018

Tataki er et japansk ord for fisk som blir stekt eller kokt raskt på sterk varme. Dermed blir innsiden fremdeles rå. Sammen med den syrlige og sterke sausen blir det garantert en smaksopplevelse..
La laksefileten være hel; den skal helst være tykk og jevn.
Kok opp vann, og legg laksestykket i kokende vann i ett minutt. Legg det så rett over i isvann for rask avkjøling.
Ta fileten opp, tørk og skjær i sashimiskiver.
Bland ingrediensene til sausen. Tilsett løk, stangselleri, pickles og kapers.
Anrett sashimiskivene på fat og fordel sausen over. Pynt med småbladet vårsalat og server med sushiris og marinerte grønnsaker.
Tataki er et japansk ord, og brukes om kjøtt eller fisk som blir kokt eller stekt raskt ved sterk varme slik at innsiden fremdeles er rå. Deretter skjæres det som sashimi, i tynne skiver.
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av