Lammelår med ratatouille og couscous
Foto: javgutierrez

Lammelår med ratatouille og couscous

Du må prøve denne retten med lammelår. Det skal selvfølgelig på grillen. Vi gir deg også oppskriften på ratatouille og hvordan du skal tilberede couscous.

Fremgangsmåte

Skjær den nederste delen av lammelåret, slik at det passer til grillen (eller få slakteren til å gjøre det). Sett lammelåret på spydet til rotisseriet og fest det med de to gaflene. Krydre låret med salt og pepper.

Bland det smeltede smøret med ramsløk og sitronsaft. Sett marinaden kjølig til du skal pensle lammelåret under grillingen.

Ratatouille:
Skyll grønnsakene, del paprikaen og fjern deretter kjernehuset. Skjær paprikaen, squashen og auberginen i like tykke skiver. Skrell løkene og skjær dem i rustikke båter. Pensle dem med olivenolje og dryss med salt og pepper. Skyll krydderurtene, og finhakk dem.

Couscous:
Kok opp vannet til couscousen. Hell det over couscousen, og la det trekke i omtrent 15 minutter. La det gjerne avkjøles. Bland couscousen med mynte.

Skyll sitronen og skjær den i båter. Når maten skal serveres, anrettes den med sitronbåter.

Nå er alt klart til å grilles:
Gjør grillen klar til indirekte varme. Hvis du bruker en kullgrill, bruker du det som tilsvarer omtrent tre fjerdedels grillstarter med klargjorte briketter.

Sett spydet med lammelåret i rotisserimotoren på grillen, og slå på motoren. Grill nå lammelåret under lokk i omtrent to timer. Du pensler låret hvert tiende minutt med ramsløksmøret.

Deretter tilbereder du ratatouillen. Grill alle grønnsakene på grillristen ved direkte varme. La dem grille til de er møre. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Mål kjøttets kjernetemperatur løpende med et steketermometer. Når det viser 60 grader tar du lammelåret av grillen og lar det hvile i 15 minutter før servering. 5. Tilsett persille og mynte i ratatouillen, like før servering. Skjær kjøttet i skiver og server det med ratatouillen og couscousen. Du kan også velge å blande ratatouillen og couscousen sammen og få en couscous-salat.

Oppskrifter med lam på grillen

Mange herlige oppskrifter med lam

Gode tips om grilling

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Weber

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her