Langtidskokt Ragù Bolognese
Apéritif

Langtidskokt Ragù Bolognese

Svært få ting smaker så godt som langtidskokt ragù bolognese. Det tar tid å lage, men er verdt hver enste sekund. Server sammen med pasta, i lasagne eller på polenta.

Fremgangsmåte

  1. Varm en stor tykkbunnet kjele med olivenolje på middels varme. Stek løk, gulrøtter og stangselleri blank. Tilsett hvitløksfedd, cherrytomater, timian, oregano og muskat og stek videre i noen minutter. 
  2. Krydre høyrygg med salt og pepper. Brun kjøttet i olivenolje over middels-høy varme. Deglaser stekepannen med rødvin.
  3. Ha stekepannens innhold over i kjelen sammen med hakkede tomater, hermetiske cherrytomater, ketchup, sukker, oksebuljong og laubærblad.
  4. Kok opp, og skru ned til lav temperatur så sausen såvidt småkoker. La trekke i 3,5 time til kjøttet kan rives med to gafler og spises med skje.
  5. Ha i smør rett før servering. Ønsker du en litt tynnere saus kan du spe på med vann under koking. 

Server med hjemmelaget tagliatelle, i lasagne eller på polenta. 

Slik lager du tagliatelle

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her