Lasagne med karbonadedeig
Foto: Istock

Lasagne med karbonadedeig

En deilig lasagne med deilig krydder.

Fremgangsmåte

Finhakk løk og hvitløk - surres over middels temperatur i litt olje i en gryte til løken blir blank. Tilsett tomatpure og la det frese litt før du tilsetter de hermetiske tomatene, sort pepper og buljong.
 
Kok opp og la småkoke noen minutter mens du bruner karbonadedeigen i en panne. Ha kjøttet over i tomatsausen og la det småkoke i en time.
 
Vær forsiktig med saltet - det er mye salt i buljongen, ost og karbonadedeig, men har du usaltet kjøtt vil det passe med 1 ts salt.
 
Ha en halv liter melk i en kjele, tilsett hvetemel og pisk det godt sammen mens melken er kald. Kok opp under stadig omrøring, tilsett muskat og pepper og til slutt halvparten av osten.
 
Ha halvparten av ostesausen i en ildfast form, legg så på et lag lasagneplater, deretter halvparten av kjøttsausen, lasagneplater, resten av kjøttsausen, lasagneplater + resten av den hvite sausen.
 
Dryss på rikelig med paprikapulver. Stekes nederst i ovn, på 200 grader i 30 minutter.
 
Serveres med salat.

Sendt inn av Anne Bernhardsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her