Mantza
Aperitif

Mantza

Mantza er en gresk vegetarrett med aubergine, paprika og tomat.

Fremgangsmåte

Skjær paprikaene i fire båter. Legg dem i en ildfast form sammen med auberginen.

Sauter løken i olje, tilsett knuste tomater og glaser.

Hell sausen over paprikaen og auberginen. Dryss litt salt og nykvernet pepper samt oregano over.

Dekk med osten og topp med tomatene som er skåret i skiver.

Bakes i ovnen ved 180 grader i 40 minutter. Hell olivenolje og dryss grovhakket persille over før servering.

Mange flere vegetarretter finner du her

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sikre deg denne herlige og prisgunstige Rhône-vinen til påske
+
Ukens vin

Sikre deg denne herlige og prisgunstige Rhône-vinen til påske

Eller allerede nå. For den byr nemlig på akkurat det du trenger for årets første grillmåltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du handle vin taxfree, gå for de mest eksklusive
+
Tester
30 nyheter i taxfreehyllene mars 2023

Skal du handle vin taxfree, gå for de mest eksklusive

Det er ikke at du sparer så mye, med noen unntak, men da er du hvert fall sikret at du tar med deg noe som er virkelig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det spennende du kan bli med på fremover
Matkurs og vinkurs

Se alt det spennende du kan bli med på fremover

De neste månedene har vi planlagt mange spennende vinsmakinger og andre arrangementer du ikke vil gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Overrask med en litt annen vri på pizzaen i kveld
Dagens rett
Laksepizza

Overrask med en litt annen vri på pizzaen i kveld

Du blir garantert overrasket over smaken på denne pizzaen som altså ikke er en pizza.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er ukas hete og grønne alibi
Dagens rett
Hot grønnsakrisotto

Dette er ukas hete og grønne alibi

Denne helgrønne risottoen er en oppskrift også barna mestrer. Og styrken kan tilpasses familiens smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mjøderiet gir mjød til folket
+

Mjøderiet gir mjød til folket

Bak en blå lagerport finnes tønner, tanker og esker fylt med en eldgammel kulturdrikk som venter på å få spredd sitt gode rykte: Mjøderiet, det første mikrobryggeriet i Norge som satser fullt ut på mjød.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her