Moules Chardonnay - Blåskjell i chardonnay
Foto: lauraag

Moules Chardonnay - Blåskjell i chardonnay

Blåskjell er en delikatesse som bare trenger få ingredienser for å skinne. God hvitvin i kjelen gjør det lille ekstra.

Fremgangsmåte

  1. Fres løk, purre og selleri i smør/olje i en kjele til de mykner.
  2. Tilsett blåskjellene.
  3. Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk.
  4. Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp.
  5. Damp videre 1-2 minutter til skjellene har åpnet seg.
  6. Ta ut skjellene og hold dem varme.
  7. Kast skjell som evt. ikke har åpnet seg etter damping.
  8. Tilsett hvitvin og finhakket hvitløk i gryta. Kok opp og la småkoke i 5-8 minutter.
  9. Ha sausen i et sausenebb og server ved siden av blåskjellene og loffskiver med hvitløkssmør. 

Tips:
Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket). Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her