Moules Chardonnay
Foto: Johan Wildhagen

Moules Chardonnay

Fremgangsmåte

Vær generøs - kjøp inntil 1 kg Norske Dyrkede Blåskjell pr. gjest.
Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket). Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.
Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri og smør/olje. Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk.
Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp. Damp videre 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks. Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker. Kast skjell som evt. ikke har åpnet seg etter damping.

Tilsett hvitvin og finhakket hvitløk når blåskjellene er dampet og åpne. Rist, kok opp og server straks.

Tips:
Hvitløken kan sløyfes, og man kan tilføre friske eller tørkede urter. Nystekt loff smaker også godt som tilbehør.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 39 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen