Ole Martin Alfsens uer i italiensk drakt
Foto: Ingvar Eriksson

Ole Martin Alfsens uer i italiensk drakt

Her har den kjente kokken Ole Martin Alfsen hentet inspirasjon når han har laget uer.

Fremgangsmåte

Alle ingrediensene til tapenaden kjøres i mikser, smakes til med salt og pepper.

Tomatene legges i en ildfast form.

I en bolle mikser du sammen olje, sjalottløk, sitron eller eddik, sukker, salt og pepper. Hell dette over og bak tomatene i ovnen på 110 grader i ca en time. Ta dem ut, tilsett kapers og vårløk, og rør lett rundt. Dryss over finhakket basilikum rett før servering.

Ueren fileteres og skrapes godt i skinnet for å få vekk alle skjellene. Skinnet snittes deretter fint med en sylskarp kniv.

Stek fisken i middels varm olje i en panne. Krydres med salt og pepper. Stek den bare på skinnsiden, slik at den blir helt sprø.

Rett før servering has smøret i panna, og fileten stekes et kort øyeblikk på den skinnløse siden.

Anrett den stekte fisken på tallerkenen, med tomatsalaten rundt.

Riv basilikumen fint og dryss den over. Tapenaden legges rundt med en skje eller ved bruk av en liten sprøytepose.

Kan serveres med nykokt pasta eller potet - eller bare med en bit brød til, slik italienerne selv gjør det.
 
Oppskriften er hentet fra boken Mer av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal.

Sendt inn av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her