Ole Martin Alfsens uer i italiensk drakt
Foto: Ingvar Eriksson

Ole Martin Alfsens uer i italiensk drakt

Her har den kjente kokken Ole Martin Alfsen hentet inspirasjon når han har laget uer.

Fremgangsmåte

Alle ingrediensene til tapenaden kjøres i mikser, smakes til med salt og pepper.

Tomatene legges i en ildfast form.

I en bolle mikser du sammen olje, sjalottløk, sitron eller eddik, sukker, salt og pepper. Hell dette over og bak tomatene i ovnen på 110 grader i ca en time. Ta dem ut, tilsett kapers og vårløk, og rør lett rundt. Dryss over finhakket basilikum rett før servering.

Ueren fileteres og skrapes godt i skinnet for å få vekk alle skjellene. Skinnet snittes deretter fint med en sylskarp kniv.

Stek fisken i middels varm olje i en panne. Krydres med salt og pepper. Stek den bare på skinnsiden, slik at den blir helt sprø.

Rett før servering has smøret i panna, og fileten stekes et kort øyeblikk på den skinnløse siden.

Anrett den stekte fisken på tallerkenen, med tomatsalaten rundt.

Riv basilikumen fint og dryss den over. Tapenaden legges rundt med en skje eller ved bruk av en liten sprøytepose.

Kan serveres med nykokt pasta eller potet - eller bare med en bit brød til, slik italienerne selv gjør det.
 
Oppskriften er hentet fra boken Mer av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal.

Sendt inn av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her