Orecchiette med ansjos og broccoli
Foto: svariophoto

Orecchiette med ansjos og broccoli

Denne retten heter Orecchiette con Acciughe e Broccoli i Italia hvor den kommer fra.

Fremgangsmåte

  1. Den robuste smaken på denne retten er typisk for kokekunsten i Sør-Italia og på Sicilia. Ansjos, pinjekjerner, hvitløk og pecorino-ost er populære ingredienser. Med italiensk brød blir det en lett lunsj eller kveldsrett.
  2. Orecchiette (små ører) fra Puglia er en spesiell pastatype med litt seig konsistens. Du får den i italienske delikatessebutikker, eller du kan bruke conchiglie i stedet.
  3. Bryt broccolien i små buketter og skjær av stilkene. Hvis stilkene er grove kan du hakke eller skjære dem i skiver. Kok broccolien i en kjele med saltet vann i 2 minutter. Hell av vannet og skyll i rennende, kaldt vann. La den renne av seg på kjøkkenpapir.
  4. Ha pinjekjerner i en tørr teflonpanne og rist dem over middels varme i 1-2 minutter til kjernene er gylne og sprø. Ta dem opp og legg dem til side.
  5. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
  6. I mellomtiden varmer du oljen i en stekepanne, har i rødløk og lar det surre under stadig omrøring i ca 5 minutter til løken er myk.
  7. Tilsett ansjos og oljen de ligger i, ha i hvitløk og la det surre over middels varme under stadig omrøring i et par minutter, til ansjosen smelter. Ha i broccoli og masse pepper, og varm opp under omrøring et par minutter. Smak til.
  8. Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Ha broccoliblandingen over sammen med revet pecorino og bland godt.

Dryss med pinjekjerner og server straks.

Mange flere pastaretter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mini-barolo til utrolig gunstig pris på et pol nær deg
+
Ukens vin

Mini-barolo til utrolig gunstig pris på et pol nær deg

Den er også det beste kjøpet når du ikke har lyst å betale for en barolo (eller barbaresco).

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De selger bare vin de liker selv, og det er suksessen bak vinbarene Noble Rot i London
+

De selger bare vin de liker selv, og det er suksessen bak vinbarene Noble Rot i London

Londonbaserte Noble Rot er et magasin, restaurant, vinbar og vinbutikk som passer godt inn i beskrivelsen som den britiske inkarnasjonen av Alice Waters og Kermit Lynch.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gi rekene en bedre behandling enn bare majones og loff
Dagens rett

Gi rekene en bedre behandling enn bare majones og loff

En enkel, men ikke mindre smakfull skalldyrrett er hva vi kan friste deg med i dag. Rekene blir ikke de samme etter dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med dette er middagen ferdig på et øyeblikk
Dagens rett
Eggepanne med tomater og fetaost

Med dette er middagen ferdig på et øyeblikk

En eggerett er en god start på en hver uke. Ferske egg, deilige tomater og fetaost er det som trengs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når kylling står på helgemenyen, er bare det beste godt nok
Dagens rett

Når kylling står på helgemenyen, er bare det beste godt nok

Livèche-kyllingbryst er noe av det beste på kyllingfronten. Spesielt når den serveres med søtpotetmos og rødvinspære som her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her