Pasta med broccolisaus
Foto: Anders Martinsen

Pasta med broccolisaus

Pasta er manges favoritt. Ikke behøver du bruke kjøtt for at det skal bli godt heller. Det er denne oppskriften er godt bevis på når du legger til broccolisaus.

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Rens og skyll brokkolien. Skjær av den grove stilken og del brokkolien opp i små buketter.
  3. Gi den et raskt oppkok og kok den godt i 3 minutter i godt saltet vann.
  4. Saus:
  5. Klipp de soltørkede tomatene i mindre biter. Skrell og finhakk løken.
  6. Varm smør i en panne og stek løken blank. Tilsett crème fraîche og pesto og soltørkede tomater.
  7. La det småkoke i ca. 5 minutter under omrøring. Tilsett paprikapulver og salvie og smak til med salt og pepper.
  8. Server pastaen med saus, brokkolibuketter og noen ekstra biter med soltørkede tomater.

Slik lager du tagliatelle

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her