Pepperkrabbe
Foto: Norsk Sjømatråd/Godfisk.no

Pepperkrabbe

Denne måten å lage krabbe på er enklere enn du tror, og smaker topp med ristet brød og sriracha-majo.

Fremgangsmåte

Kakk sprekker i krabbeklørne slik at du kommer til krabbekjøttet.

Ha olje og finhakket  sjalottløk i en varm stekepanne. Tilsett soyasaus, honning og black peppersauce. Varm til det tykner.

Tilsett krabbe og limebåter og vend inn i blandingen. La putre til krabben er varm.

Rist helpepperen i panna og mal den i morter. Ha på, sammen med finsnittet vårløk, til slutt. 

Server med ristet brød og sriracha-majo.

Se våre andre oppskrifter med krabbe

Der er bruken av chilisausen sriracha vanlig, også peppersausen black pepper sauce. Den finnes i utallige versjoner, også i det kinesiske kjøkken. Thai-utgaven er søtere og tykkere.

Les mer om de ulike typer chilisaus

Om du ikke finner black pepper sauce i din butikk, kan du lage den selv. 

Her er oppskriften på kinesisk black pepper sauce

Om du heller vil gå for kongekrabbe, har vi også en annen oppskrift på pepperkrabbe som i Singapore

Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten
Dagens rett
Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten

Parmaskinke og egg er festutgaven av egg og bacon. Med syltet rødløk på toppen får retten ekstra karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her