Polenta med skogssoppsaus
Apéritif

Polenta med skogssoppsaus

I denne oppskriften får polenta følge av all den spiselige soppen du finner i skogen, kjøper eller har fryseren og blir en deilig grøt.

Fremgangsmåte

Kok opp vann med salt og olje. Dryss polentaen i mens du rører godt. Kok ved svak varme mens du rører med jevne mellomrom til polentaen er blitt en tykk men fortsatt luftig grøt. Tilsett parmesan og smør. Smak til med salt og pepper.

Fordel polenta i dype tallerkener og legg en god skje soppsaus oppå.

Skogsoppsaus:
Hell varmt vann over den tørkete soppen og la stå minst en halvtime.
 
Hell soppen i et dørslag og ta vare på bløtvannet. Sil eventuelt for å fjerne småstein. Hvis du bruker sopp fra fryseren, tar du vare på all kraften som dannes når soppen tiner.
 

Varm olje i en stekepanne og fres løken til den er myk. Tilsett vinen og kok inn til all væske er fordampet.

Tilsett sopp, salvie, kraft og bløtvann/soppkraft. Kok opp og la koke til mesteparten av væsken er innkokt.

Hvis du liker en tykk saus, kan du jevne med smør og mel. La trekke fem minutter til for å få bort "melsmaken". Smak til med salt og pepper.

Tips for en vellykket sopptur

Spennede retter med sopp

Åtte sikre matsopper

Tre giftsopper du skal styre unna

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her