Polenta med skogssoppsaus
Apéritif

Polenta med skogssoppsaus

I denne oppskriften får polenta følge av all den spiselige soppen du finner i skogen, kjøper eller har fryseren og blir en deilig grøt.

Fremgangsmåte

Kok opp vann med salt og olje. Dryss polentaen i mens du rører godt. Kok ved svak varme mens du rører med jevne mellomrom til polentaen er blitt en tykk men fortsatt luftig grøt. Tilsett parmesan og smør. Smak til med salt og pepper.

Fordel polenta i dype tallerkener og legg en god skje soppsaus oppå.

Skogsoppsaus:
Hell varmt vann over den tørkete soppen og la stå minst en halvtime.
 
Hell soppen i et dørslag og ta vare på bløtvannet. Sil eventuelt for å fjerne småstein. Hvis du bruker sopp fra fryseren, tar du vare på all kraften som dannes når soppen tiner.
 

Varm olje i en stekepanne og fres løken til den er myk. Tilsett vinen og kok inn til all væske er fordampet.

Tilsett sopp, salvie, kraft og bløtvann/soppkraft. Kok opp og la koke til mesteparten av væsken er innkokt.

Hvis du liker en tykk saus, kan du jevne med smør og mel. La trekke fem minutter til for å få bort "melsmaken". Smak til med salt og pepper.

Tips for en vellykket sopptur

Spennede retter med sopp

Åtte sikre matsopper

Tre giftsopper du skal styre unna

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her