Reinsdyrkaker i viltsaus
Foto: Eduardo1961

Reinsdyrkaker i viltsaus

Bruker du reinsdyrkjøtt i kjøttkaker får du fram den gode viltsmaken. Det blir noe helt annet de tradisjonelle kjøttkakene.

Fremgangsmåte

  1. Viltsaus:
  2. Sil opp sjyen.
  3. Smelt smør til nøttebrunt og rør inn melet til jevn masse. Fortsett å brune til pen farge under jevn omrøring.
  4. Spe med kraft iblandet stekesjy.
  5. Ha i einerbær og kok opp under omrøring.
  6. La sausen småkoke i ca. 10-15 minutter.
  7. Tilsett rømme og geitost eller tyttebær og smak til med salt og pepper.
  8. Reinsdyrkaker:
  9. Tin lett og kvern reinskavet. Om du ikke har kjøttkvern, kan du hakke det så fint du klarer med kniv.
  10. Rør kjøttet med salt til det blir "seigt"
  11. Bland inn krydder og potetmel.
  12. Spe med fløtemelken under omrøring til en passe fast deig.
  13. Form til runde kaker som stekes ca. 3-4 minutter på hver side.
  14. Legg kakene over i viltsausen og la dem trekke i ca. 15 minutter.
  15. Server med kokte eller stekte poteter, viltsaus og solbærgelé eller tyttebær.

Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her