Spaghetti med brunet smør, gresskar og salvie
Foto: haoliang

Spaghetti med brunet smør, gresskar og salvie

Denne klassiske italienske oppskriften er perfekt for mørke høstkvelder. Pakket med av god smak av deilig gresskar og aromatisk salvie.

Fremgangsmåte

Varm olivenolje i en stor jernpanne over høy varme til oljen såvidt begynner å ryke. Tilsett gresskar og smak til med salt og pepper. Stek til gyllenbrune og møre, ca 5 minutter. Tilsett smør og sjalottløk, og stek videre til smøret er brunet. Tilsett salvie og la frese raskt, før du drar pannen av varmen og tilsetter sitronjuice. Sett til side.

Kok opp en kjele med generøst saltet pastavann. Når vannet fosskoker tilsetter du pastaen og koker til den 2 minutter kortere enn anvisningen på pakken. Tilsett pastaen i stekepanne sammen med gresskaret og en skvett pastavann. Skru opp varmen til max, og la småkoke til pastaen er al dente og smøret legger seg som en kremet glans rundt pastaen. Dra av platen, rør inn parmesan og server straks.

 Tips 
Pastavann skal aldri ha olje i seg. Da fester ikke sausen seg til pastaen.

Pastavannet skal være generøst saltet, bruk saltvann som referansepunkt

Aldri skyll pastaen etter at det er ferdig kokt. Da forsvinner mye av stivelsen, som er med på å binde pastaretten sammen.

Bruk tørket pasta, og så lite vann som mulig for å få et pastavann med nok stivelse til å binde sausen.

For litt mer fylde er retten veldig god med sprøstekt pancetta og/eller grønnkål.

Her finner du flere deilige pastaretter

Alt du trenger å vite om pasta

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her