Spinatravioli med gresskarfyll og krabbesaus
Apéritif

Spinatravioli med gresskarfyll og krabbesaus

Denne retten er fylt med så mye deilige smak fra både land og sjø.

Fremgangsmåte

Fyllet:
Skjær en bit av et gresskar eller bruk hele. Fjern frøene og hinnene i midten. Skrell gresskaret og skjær i biter. Kok opp sammen med 1 dl vann og la koke i ca 10 minutter eller til det begynner å mose seg. Avkjøl og mål opp. Det som blir til overs kan fryses til en annen gang.

Bland gresskar, ricotta, parmesan, finhakket salvie og sitronskall. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Spinatpasta:
Kok opp ¼ dl vann i en kasserolle og smelt spinaten. Når alle bladene er falt sammen, klemmer du ut vannet og har den oppi i en mikser og kjører til puré. Avkjøl. Ha deretter eggene oppi spinatpuréen og kjør på laveste hastighet.

Ha mel og salt i en miksmaster. Hell spinat/eggblandingen over melet og kjør på lav hastighet til deigen er jevn. Fortsett eltingen for hånd i 6-8 minutter. La pastaen hvile i minst en halv time før den kjevles ut så tynt som mulig til like store flak.

Skjær i pastaflakene kvadrater à 10x10 cm. Legg en skje med gresskarblanding på midten av hver firkant og brett til en trekant. Klem godt sammen og bruk en kniv til å runde av hjørnene. Denne formen heter agnolotti. Hvis du vil ha firkantete ravioli men ikke har en spkalt raviolera, lager du rett og slett kvadrater à 5x5 cm som du klemmer sammen. Dryss mel på en plate og la ravioliene hvile til det er klart for koking.

Kok opp lettsaltet vann. La ravioliene trekke i 3-4 minutter, eller til de flyter opp av seg selv. Ta dem opp og hold dem varme til servering. Drypp gjerne litt olivenolje over slik at de ikke tørker ut.

Krabbesaus:
Fres sjalottløk i smør og olivenolje i noen minutter. Tilsett krabbekjøttet og fres i 2-3 minutter. Ta pannen av varmen og tilsett cognac. Kok videre til all væsken er fordampet og tilsett tomatjuice og kremfløte. Kok inn til sausen tykner. Smak til med salt og pepper og finkuttet gressløk.

Legg ravioliene på midten av tallerkene og hell sausen over. Pynt eventuelt med noen cherrytomater som er delt i to eller fire.

Her er alt du behøver å vite om pasta

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du sikret deg mye egg, skal du prøve denne måten å konservere dem
Dagens rett

Har du sikret deg mye egg, skal du prøve denne måten å konservere dem

Saltede eggeplommer er en opprinnelig kinesisk tradisjon som gir en artig ingrediens til mange retter - som denne thai-inspirerte salaten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her