Stekt hyse med piperonata
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Stekt hyse med piperonata

Hyse er på samme måte som torsk veldig lett å bruke i kjøkkenet, og denne smaksintense paprikarøren gjør susen. Om du ønsker mer trøkk, kan du bruke sterk paprika i tillegg. I pulverform eller som ajvar fra glass.

Fremgangsmåte

  1. Skjær hysefileten i serveringsstykker. 
  2. Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paprikapulver, og vend fiskestykkene i blandingen. 
  3. Stek fisken i rapsolje i ca. 2 minutter på hver side. Du kjenner at den er gjennomstekt ved at den gir etter når du trykker på den. 
  4. Piperonata:
    Skjær løk i skiver, finhakk hvitløk og skjær paprika i strimler.
  5. Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i skiver.
  6. Surr løk i en kasserolle med olivenolje og tilsett hvitløk.
  7. Ha paprika sammen med løken, legg på lokk og la det surre forsiktig.
  8. Tilsett tomat, salt, pepper, sukker og basilikumblader, og kok til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.

Flere retter med hyse

Her finner du oppskrifter på veldig mange fiskeretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her