- Kutt kveiten opp i skiver pĂ„ œ cm tykkelse.
- TempurarĂžre:
Ha et kaldt egg i en bolle og tilsett like mye iskaldt vann. Bland sÄ vidt sammen og tilsett mel til det blir en lÞs rÞre. RÞr i litt finknuste noriblader. - Pass pÄ Ä ikke piske dette for mye sammen. Hold rÞren kald ved Ä tilsette isbiter, eller sett den i kjÞleskapet.
- Dypp kveite og evt. grÞnnsaker i tempurarÞren og frityrstek ved 180 grader til den er lys gylden. Temperaturen er riktig dersom det begynner Ä bruse rundt skaftet pÄ en tresleiv nÄr du har den i oljen.
- Tempurasaus:
Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. Ta ut konbuen og server varm ved siden av tempuraen. - Server gjerne marinerte grĂžnnsaker og sushiris ved siden av tempuraen.
Tips til enkel dipsaus:
Det er ikke alltid like lett Ă„ finne ingredienser til tempurasausen. En enkel saus som passer godt er Ă„ blande sammen saft av 2 lime, saft av 1 sitron, lik mengde soyasaus, œ ts finhakket chili, œ ts revet ingefĂŠr, 1 ss hakket koriander.