Tortellini ai Formaggio med parmaskinke og spinat i en kremet tomatsaus
Foto: Merrimon

Tortellini ai Formaggio med parmaskinke og spinat i en kremet tomatsaus

Så enkelt pimper du opp en pakke med ostefylt tortellini fra butikken.

Fremgangsmåte

  1. Brun den strimlede skinken i smør i en stekepanne, del tomatene og tilsett disse.
  2. La surre litt før du tilsetter fløten. La småkoke i 3-5 minutter.
  3. Kok tortellini etter bruksanvisning på pakken. Hell av vannet, men ta vare på litt som blandes inn i sausen.
  4. La småkoke litt til.
  5. Tilsett spinat i pannen med sausen og la den smelte. 
  6. Smak til med salt og pepper. 
  7. Ha tortellinien i en sausen og server med finrevet parmesan på siden. 
  8. Dekorer den ferdige retten med hakket persille.
  9. Tips:

• Vil du fremheve skinkesmaken? Bruk bacon eller røkt skinke isteden.

• For å forsterke tomatsmaken, kan du tilsette litt tomatpuré.

• Bruker du pisket kremfløte blir sausen mer kremet, men da øker også fettinnholdet.

• Tilsett 50 g parmesanost i sausen for å spisse smaken.

• For mildere smak, bruk halvparten parmaskinke og resten kokt skinke.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her