Vegetardumplings med sopp
Foto: Istock

Vegetardumplings med sopp

Disse dumplingsene er lettlagde og smaker herlig.

Fremgangsmåte

Dumplingspapir:
Jeg kjøper ferdige ark i butikken. Du finner de i frysedisken der hvor de har et større utvalg av asiatisk mat. Kjøp gjerne de runde, de er enklest og brette. Sett til tining i romtemperatur gjerne 3-4 timer før de skal brukes.

Soppfyll:
Grovhakk sopp, for eksempel champignon, østerssopp og shitakesopp, og la den "svette" i tørr panne på høy temperatur. Mens den gjør det, hakk løk, vårløk og hvitløk. Når soppen har fordampet mesteparten av væsken tilsett smør, løk og hvitløk og sett ned varmen litt.

Hakk opp ingefær, og ha den i pannen og. Når løken er myk og gyllen, tilsett sesamolje og soyasaus og la det koke ut. Smak til med salt og pepper. La blandingen kjøle seg ned litt før du kjører den med stavmikser eller i kjøkkenmaskin til en grov puré.

Putt en litt stor teskje med fyll på papiret og smør kanten med vann før du bretter. Det er viktig å få den tett og uten luft. Se videoer på YouTube for bretteteknikker.

Dipsaus
Rør sammen ingrediensene til dipsausen, og topp med finhakket koriander og evt litt vårløk

Tips:
Hvis du ønsker de mer spicy, kan du tilsette chili i både fyllet og dipsausen

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her