Sei

oppskrifter.webp

Sei er en fantastisk fisk å servere. Her er det mange forslag til hvordan du får maksimale smaksopplevelser

Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne

  • 30 minutter

    Sei er en veldig takknemlig råvare som stortrives også i en supersunn og velsmakende indiskinspirert linsegryte som denne.

  • 30 minutter

    Denne retten kalles baccalà alla napoletana og lages med salt torsk/klippfisk, men fersk sei fungerer også utmerket.

  • 30 minutter

    Fisk med potetmos på toppen er en genial vri på fiskegratengen. Blåmuggosten gir den ekstra mye smak.

  • 1 time

    Slik lager du enkelt sushi hjemme med denne varianten med sei, Temaki.

  • 30 minutter

    Denne bacalaoinspirerte måten å bruke sei på får fram matgleden rundt bordet. Rask å lage er den også.

  • 30 minutter

    Sei kan brukes på mange måter. Det viser denne retten der mange ingredienser i den tradisjonelle tacoen er byttet ut og gir deg spennende smaker.

  • 20 minutter

    Ceviche er både syrlig og med et lett chilibitt. Det er det som er en av suksessfaktorene i denne retten.

  • 30 minutter

    Fersk sei er ikke bare lett tilgjengelig og rimelig. Ikke minst er den veldig velvillig med sterke smaker som her med soyasaus og ingefær.

  • 30 minutter

    Sei redder hverdagsmiddagen, spesielt om du tør å prøve noe annet enn den vanlige seibiff med løk. I denne retten får sien følge av blant annet kaperssmør. Siden sei er så mager, trenger den litt fett for å by på mer av sin egenkarakter.

  • 30 minutter

    Filet av storsei fortjener en helt annen plass på luksusskalaen enn den har i dag. Prøv denne oppskriften med stekt seifilet med deilig løksmør og potetstappe.

  • 30 minutter

    Ingefær er et krydder som passer godt til fisk, særlig en fisk som sei som har mye smak. Du lager retten på 30 minutter.

  • 15 minutter

    Denne retten kan du også bruke som sushi. Her får den et kort syrebad med limesaft. Salsaen hører selvfølgelig med.

  • 20 minutter

    Dillmarinert sei er et veldig godt alternativ til seibiff med løk. Enkel er denne retten også å lage og veldig smakfull

  • 45 minutter

    Trekk seien i en deilig lake med chili og koriander. Sei og grønnsaker skal avkjøles i laken. Derfor må du forberede retten i litt tid før den skal serveres.

  • 30 minutter

    Sei er svært så anvendelig. Derfor er det all grunn til å la den få en annen skjebne enn å ende som seibiff med løk. Her oppskriften på sei-rett med spennende saus til.

  • 30 minutter

    Tror du at sei bare kan serveres med løk? Du tar feil. Prøv denne oppskriften og med kald agurksuppe og bli overbevist om noe annet.

  • 40 minutter

    Thailandske fiskekaker som du server med agurksalat og sweet chilisaus eller med ris og peanøttsaus.

  • 5 minutter

    Lag en deilig seirett og glem at den fått et ufortjent hverdagsstempel. Det er det ingen grunn til Her får du en oppskrift som garantert kommer til å forandre din mening.

  • 1 time

    Seibiff med løk er nødvendigvis ikke så traust som mange tror. Det er bare å se på denne oppskriften hvor seien får følge av blomkålkrem, syltet og sprø løk.

  • 35 minutter

    Å lage hjemmelagde fiskekaker og annen fiskemat er lettere å lage enn du tror, og du verden så stor forskjell det er på smaken på nylaget og hjemmelagete.

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken