Har du reker til overs, blir dette en ekstra god restefest.
Havets delikatesser er utvilsomt skalldyr Her finner du oppskrifter på de aller fleste slag,
Har du reker til overs, blir dette en ekstra god restefest.
Det er få ting som skaper mer feststemning enn hummer. Inviter til selskap og server hummer naturell med loff, sitron og en syrlig en dressing av crème fraîche til.
Fisken kan stekes med eller uten skinn. Den kan også grilles. Smaken sitter i tilbehøret av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine.
Scampi og bayer det smaker herlig sammen. Når alt er klart skal du spise de med fingrene.
En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.
Denne vrien med ingefær, koriander, chili og hvitløk gir kongekrabben et kick du kanskje ikke har smakt før.
Varmebehandlede østers er lettere å introdusere enn rå utgave. Så smaker de da også veldig godt, enten du velger den enkle versjonen eller Rockefeller som er gratinerte østers.
Denne retten med østers er komponert av de prisvinnende kokkene Svein-Erik Renaa og Yngvar Nielsen
Server krabben med disse to tilbehørene og du får en ny smaksopplevelse.
Krabbe selges som regel ferdig kokt, men flere steder er den også å få i levende tilstand. Det gir alltid litt ekstra feststemning når krabbene er selvkokte.
Krabbe, rissalat i kald tomatsuppe går det an? Klart det gjør og det smaker himmelsk. Du må bruke litt tid, men det får du igjen for. Her er oppskriften.
Krydder og krabbe er en utmerket kombinasjon. Tilsett, tørr sennep, muskatnøtt, tørr hvitvin, paprikapulver og sett formen i ovnen.
Denne typiske retten fra Genova er fargerik og velsmakende og passer perfekt til middagsselskap. Sausen er ganske tynn, så server med brød og både skje og gaffel.
Kamskjell er en av våre fremste delikatesser, de trives også med "enkelt" tilbehør som rødbeter.
Kamskjell tåler en del smak i tilbehøret som i denne oppskriften.
Denne spanske tapasretten smaker fortreffelig nystekt med et glass manzanilla.
Sjøkrepsen er ekstra godt. Norske er i en klasse for seg. Nyt denne luksusen så ofte det er mulig. Her får du oppskriften på hvordan du serverer den gratinert.
Skagenrøre er en kjempegod skalldyrsalat som du skal legge på en toast. Du kan også bruke den på koldtbordet eller som en forrett med litt salat til.
Denne luksuriøse oppskriften blander to av de deiligste sjømatrettene; skagenrøre og lobster roll. En enkel rett for dager du virkelig skal flotte deg.
Kamskjell som bare har fått fine grillmerker og med salat til er så sommerlig som en rett kan bli.