Krabbe- og rissalat i kald tomatsuppe
Foto: Bengt Wilson

Krabbe- og rissalat i kald tomatsuppe

Krabbe, rissalat i kald tomatsuppe smaker himmelsk. Du må bruke litt tid, men det får du igjen for. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Kok ris som beskrevet på pakken - avkjøl og bland med resten av salatingrediensene.
  2. La blandingen stå og trekke minst ½ time før servering.
  3. Grønnsakene til suppen vaskes og renses.
  4. Ha alt i en foodprocessor og kjør til en glatt masse.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. La suppen stå kaldt i minst en time før servering.
  7. Bruk en ring eller en porsjonsform til å anrette krabbe- og rissalat pent i midten av en suppetallerken - løft av formen og hell suppen forsiktig rundt.
  8. Pynt salattoppen med friske krydder urter og små salatblader.
  9. Server avkjølt med nybakt brød.

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet 

Se hvordan du koker og renser krabbe her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her