Denne mektige suppen som brukes som hovedrett, går også under navnet Pasta e Fagioli, mens noen italienere kaller den Minestrone di Pasta e Foaioli.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Denne mektige suppen som brukes som hovedrett, går også under navnet Pasta e Fagioli, mens noen italienere kaller den Minestrone di Pasta e Foaioli.
I Genova lager de ofte minestrone på denne måten, med pesto som røres i mot slutten av koketiden. Den inneholder massevis av grønnsaker og har god, sterk smak, og passer ypperlig som vegetarisk kveldsrett med brød til
Merluza en salsa verde heter denne retten på originalspråket som er spansk.
I Hellas heter retten Kotopitta eller Kotopita. Der lages den fra bunnen av med kylling delt i biter, men du kan klare deg med ferdig kylling og -kraft fra butikken.
Dette er en spesialitet fra Calabria. Navnet kommer av det italienske ordet millecose, som betyr "tusen ting". Og bokstavelig talt alt som er spiselig kan has i denne suppen. I Calabria bruker de en bønnesort som kalles cicerchia og er spesiell for denne regionen.
Dette er den ypperste luksus, men retten kan lages med mindre eksklusive ingredienser.
Dette er en forenklet utgave av beef curry som er en rett fra det sørlige India.
En deilig indisk hønsesuppe, med massevis av karri og linser. Du husker den kanskje fra Grevinnen og hovmesteren? Grevinnen foretrekker suppen med sherry i glasset.
I thailand grilles tradisjonelt hel snapper over åpen ild med friske urter og sterke krydder. Her i kalde Nord må vi ofte ta til takke med alternative løsninger. Lag denne herlige og smaksrike fiskeoppskriften i ovnen eller på grillen.
Nydelig brosme marineres i pikante krydder og stekes til perfeksjon på grillen. Denne friske fisketacoen er perfekt for varme sommerdagr når du vil servere tacomiddagen utendørs.
I Spania er det en fisk i torskefamilien kalt merluza (lysing/kolmule) som brukes i denne retten, men det går fint med torsk eller hyse.
Denne indiske klassikeren kan også lages med hermetiske kikerter.
Karamellisering er en tradisjon som stammer fra tiden da Vietnam var en fransk koloni. Ca kho to tilberedes i en liten leirgryte, og oppskriften er til en person som hovedrett eller til fire som en del av et måltid.
I Russland kalles disse posteiene pirozhki eller vatrushki. I denne oppskriften får du valget mellom pirogdeig (med gjær) eller tertedeig.
Dette er kanskje Ukrainas mest kjente rett, selv om mange andre nasjoner mener de har eierretten til den.
Dette er en overraskende smakfull og enkel suppe som passer når man trenger noe å varme seg på.