Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Lammestek er smakfullt, saftig og mørt. Følg denne oppskriften og du blir en helt rundt middagsbordet.
I denne oppskriften får norsk lammekjøtt låne smaker fra det indiske kjøkken.
Maurerne var muslimer og spiste ikke svinekjøtt, så de kristne spanjolene har tatt det arabiske krydderet for lammekebab (godban) og brukt på sitt elskede svinekjøtt.
Denne kyllingretten er veledig lett å lage. Husk at smaken henger sammen med kvaliteten på råvarene.
Slik lager de kyllinggryte i Hellas
Kongekrabbe gjør seg umerket i tacos. Knallgodt og enkelt, med spennende smakskombinasjoner. Kongekrabbetacos må du bare prøve!
Sauekjøtt er smakfullt kjøtt som viser seg fra sin beste side når det blir kokt i tagine med deilig aromatisk krydder og tørket frukt. Få øynene opp for sauekjøtt med denne smaksrike oppskriften.
Yemista eller gemista er en populær gresk vegetarrett og perfekt som tapas.
Det er lett å bli hekta på deilige Wontons. De kinsiske dumplingsene kan både kokes, dampes og friteres, spises i suppe eller slik som her i chilisaus.
En fyldig langtidskokt oksegryte er det vi trenger på kjølige kvelder. Og slik de lager den i Hellas.
Det er slik de tilbereder krepsen i Limousin i Frankrike. Litt flere ingredienser enn vi er vant, men det smaker utrolig godt.
Denne supertrendy retten er en gammel tradisjon fra Jalisco, Mexico.
Melitzanosalata er en gresk klassiker som er lett å lage hjemme.
Tiradito er en peruansk vri på sashimi, med en deilig krydret sitrussaus. Dette er lett, enkel og smaksrik middag.
Denne retten med tunfisk, hvitløk og chili er slik mange portugisere vil tilberede den.
Britenes favoritt-søndagsmiddag lages her med entrecote, det tar kortere tid enn med flatbiff eller mørbrad, men resten av tilbehøret er med.
Denne herlige thailandske maissalaten smaker intenst av tropisk sommer. Solmodnetomater og saftig fersk mais møter hjerteskjell.
Ente mit Weinkraut heter denne klassiske tyske retten som smaker utmerket også i den norske førjulsmenyen.
Dette deilige spydet er det Trond Moi fra Bølgen & Moi, som vil at du skal servere.