Verdens beste og mettende smørbrød må vi takke danskene for.
Det er ikke mye som kan slå en perfekt stekt biff. Ikke bare er det utrolig godt. Legger du til grønnsaksragu og rødvinssaus blir middagen fullkommen.
En saftig biff kan alle klare, bare følg reglene i denne oppskriften.
Alle liker koteletter. Med fennikel som følge får du en skikkelig hverdagsmiddag. Den steker du i ovnen.
Det enkleste er ofte det beste. Har du de to hovedkomponentene, biff og paprikasaus, er det ikke så mye mer som trengs.
Denne retten passer like godt til fest, på grillbuffeten, som en rask middagsrett i en travel hverdag. Da blir det fest midt i uka.
Det er blant annet slik grekerne tilbereder påskelammet. Smaker utrolig god.
En fristende greskinspirert panne med ekte gresk fetaost og sommerens norske grønnsaker gir en nær Hellas-ferie-opplevelse.
By på denne New York-inspirerte biff-klassikeren fra grillen. Det er bourbon og brunt sukker samt mørt kjøtt som gir karakteren.
T-benstek eller T-bonestek er for mange grillentusiaster en klar favoritt. Lag rikelig med salat og annet tilbehør. Her har du oppskriften som du lykkes med.
Kotelettspyd på grillen med en smakfulle asiatiskinspirerte potetsalat ved siden av smaker fortreffelig.
Vil du piffe opp svinekotelettene skal du lage hot kålsalat ved siden av. Her er oppskriften.
Grillspyd av lam blir ekstra saftige når de får godgjøre seg i denne indiskinspirerte marinaden.
Spekemat til middag har vi århundre lange tradisjoner på i Norge. Sammen med nypoteter og nykål blir det en nydelig sommertallerken med masse god smak.
La deg ikke skremme av flamberingen! Det er slett ikke vanskelig, men veldig moro. Og så ser det alltid imponerende ut.
Denne hotte opplevelsen anbefales.
Maurerne var muslimer og spiste ikke svinekjøtt, så de kristne spanjolene har tatt det arabiske krydderet for lammekebab (godban) og brukt på sitt elskede svinekjøtt.
Her er en oppskrift på en liten annen vri på å servere spekeskinke på. Vi legger til dampet nykål med lun salat av nypoteter
Kochujon er fylt chili og chojang er en typisk koreansk saus som både er krydret, søt og syrlig. Sammen er dette en smårett som setter spor etter seg.