Tandoori murgh er en av Nord-Indias mest populære retter. Den lages i en tandoor-ovn. Stekeovn fungerer også godt.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Tandoori murgh er en av Nord-Indias mest populære retter. Den lages i en tandoor-ovn. Stekeovn fungerer også godt.
En gryte du ikke kommer til å angre på at du lager. Mange deilige ingredienser deriblant brandy.
Denne gryteretten smaker helt fantastisk. Fruktsmaken kommer frem gjennom å bløtlegges i cognac og setter en ekstra spiss på retten.
Finn frem leirgryta og la den komme til heder og verdighet igjen. Gi den et besøk med kylling og andre godsaker. Dermed har du et måltid som nesten lager seg selv.
Apéritifs kokk- og matspaltist, Ingunn Felin, har komponert denne deilige retten med helstekt kylling hvor sausen er med å lage susen.
Kylling blir enda bedre når friskhet kommer med i tilberedningen. Denne appelsinfylte kyllingen er ikke noe unntak. Følg oppskriften så får du smake det.
Server den berusede kyllingen med ris og kokossaus for en skikkelig karibisk fest.
Denne retten heter Murgh musallam som er en del av Mughlai-kjøkkenet en blanding av det tyrkisk-persiske og sørindiske.
I det grisgrendte Beira Alta med dets granittfjell, utsøkte Dão-viner og fremragende lokale oster, dytter kokkene spekeskinke og en klype salt under skinnet på kyllingen for å gi smak. Deretter fyller de buken med en mektig blanding av ferskost, smør og nymalt pepper.
Dette er en klassisk kyllingoppskrift du bare må prøve, for har du først smakt den, er du solgt, de 40 hvitløksfeddene til tross.
Denne oppskriften blir enda bedre hvis du bruker bærekraftig kylling av god kvalitet
Lag en kyllinggryte med mole verde som denne grønne sausen heter i Mexico. Umodne tomater - tomatillos og grønn chilipepper – jalapeno er med. Men den er ikke sterk, bare veldig god.
Enten du bruker kylling eller høns er frikasséen deilig. Når du først er i gang med å koke høns, kan du like godt koke to eller flere. Da får du masse god kraft, og deilig, mørt kjøtt til frikasseen.
Coq au vin er en fremragende rett som ifølge legenden går helt tilbake til gallerne under romertida. Det er møtet mellom kjøttet og vinen som utgjør nerven i retten.