Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.
Fremgangsmåten er så enkel at den lett kan la seg gjennomføre på hytta - forutsatt at du har en steikeovn. Det er fullt mulig å lage retten i en gryte og den alternativ fremgangsmåten finner du også her.
Helstek kyllingen med urter og mascarpone som en mild kremet friskost laget av creme fraiche og fløte.
Helstekt kylling med sennep og honning er inspirert av det israelske kjøkken. Aubergine, grillet paprika, mandler og hvitløk gjør det til et ordentlig smakfullt måltid.
Lag en kyllinggryte med mole verde som denne grønne sausen heter i Mexico. Umodne tomater - tomatillos og grønn chilipepper – jalapeno er med. Men den er ikke sterk, bare veldig god.
Enten du bruker kylling eller høns er frikasséen deilig. Når du først er i gang med å koke høns, kan du like godt koke to eller flere. Da får du masse god kraft, og deilig, mørt kjøtt til frikasseen.
Coq au vin er en fremragende rett som ifølge legenden går helt tilbake til gallerne under romertida. Det er møtet mellom kjøttet og vinen som utgjør nerven i retten.
Coq au vin, med opphav fra Burgund, er en svært smakfull gryterett. Hovedingrediensen i denne oppskriften er kylling, rødvin og en masse annet snadder.
Coq au vin er en klassisk gryterett fra Burgund i Frankrike. Den lages vanligvis med rødvin og kjøtt av hane, men her er det kylling og hvitvin som er brukt.
Murgh Roghni som kyllingretten heter i India, hvor den kommer fra er en sterk chilirett, der chili understreker smaken på hovedingrediensen og øker den samlete aroma. Den stammer fra Mughaltiden da India var muslimsk.
Å marinere kyllingen med tyttebær er ikke hverdagskost, men kan fort bli det.
Du skal la kyllinglårene få en time i ovnen. Samtidig kan du å lage tilbehøret, dekke bordet og ta deg av eventuelle gjester. De vil garantert bli begeistret for det du serverer. Her oppskriften på suksess.
Lårene er den beste delen av kyllingen. De tar litt lengre tid å tilberede, men du verden så mye smak du får igjen for investeringen.
Helstekt kylling er en takknemlig og deilig middag. Så snart du har fått den i ovnen, passer den seg selv.
Du skal fylle kyllingfilet med friske urter og brie og før du pakker den inn spekeskinke og legger dem på grillen.
Legg et kyllinglår i en gryte og lag en saus som du kanskje må på polet får å få til. Kanskje har du noen skvetter allerede.
Coq au vin eller kylling i rødvin lages som navnet antyder med vin i gryta. Velg gjerne en saftig vin uten fatpreg og helst ikke for tanninrik. Her er oppskriften.
Denne retten med marinerte kyllingbryst kommer du garantert til å lage flere ganger.
Kylling Marengo er en rett som kom til ved en tilfeldighet sa kokken til Napoleon skulle servere keiseren en middag etter slaget ved Marengo i Italia 14. juni 1800. Og keiseren ble godt fornøyd.