Denne pastaretten kickstarter den første adventsuka. Og en god avkobling fra alle julesmaker. Smaksrik, men ikke alt for mettende.
Deilig pastasalat med ost som passer godt som en lett hverdagsmiddag eller til lunsj.
Tomatsaus med ansjos er en klassiker fra Italia som brukes både til pasta og pizza.
Mozzarella, tomat og basilikum - selveste Caprese-salaten, får her følge av pasta og pesto - og det er en ny favoritt.
En enkel og barnevennlig versjon som er perfekt for middager i ukedagene. Vil du ha den litt “tøffere”, tilsett litt chili.
Toscana er ikke pizza-land, men de kan varte opp med pizza med mye smak - som her med både trøffel og sopp.
Her er pizzaen som hele familien vil elske. Dessuten er hjemmelaget bedre enn kjøpepizza. Gi familien Pizza fire årstider. Du blir en pizzakokk det blir etterspørsel etter.
I Hellas heter retten Kotopitta eller Kotopita. Der lages den fra bunnen av med kylling delt i biter, men du kan klare deg med ferdig kylling og -kraft fra butikken.
Velg hele tomater uten skinn. Og lag en stor porsjon, for denne sausen får du glede av til mange andre retter, med eller uten pasta, og ikke minst pizza.
Farfalle er en pastatype formet som en sløyfe eller sommerfugl. Her får de følge av tunfisk etter en italiensk oppskrift.
Denne retten heter spaghetti alla Carrettiera i Italia.Uttrykket alla carrettiera betyr som kjerrekuskene lager den. Romerne påstår at de oppfant denne retten, men det gjør også napolitanerne og sicilianerne.
Denne klassikeren kan alle klare. Lag gjerne en større porsjon, og frys ned.