Spaghetti alla Bottarga heter denne klassiske retten fra Sardinia i Italia.
Denne moderne retten er populær over hele Italia. De tre hovedingrediensene passer godt sammen, og retten er rask og enkel å lage.
Capelli d`Angelo er tynn pasta. Du kan bruke spagetti. Deilig til hummer
Vermicelli alla Napoletana skal inneholde vermicelli, pecorino, tomat og basilikum, men når det er muslinger i bildet, droppes osten.
Amatriciana er en klassisk tomatsaus med chili og pancetta eller guanciale (svinekjake) fra Amatrice i fjellene nord for Roma.
Denne sausen skal serveres med vanlig hvit pasta, så det røde (tomat og bacon), grønne (erter) og hvite utgjør tricolore, de tre fargene i det italienske flagget.
Pizze di patate er jo ikke akkurat pizza slik de fleste tenker på denne favoritten. Men poteter, bacon, ansjos og ost blir pizza god som noen andre.
Dette er en rett hele familien liker. Enkel å lage og med masse smak. Spaghetti alla Carbonara blir enda bedre hvis du bruker egg, bacon og fløte i tilegg.
Denne typiske retten fra Genova er fargerik og velsmakende og passer perfekt til middagsselskap. Sausen er ganske tynn, så server med brød og både skje og gaffel.
Denne retten heter Orecchiette con Acciughe e Broccoli i Italia hvor den kommer fra.