Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Grønnsaksburger er et sunt alternativ til de burgerne du normalt får kjøpt. Godt smaker de også. Du kan servere i løpet av en halv time-
Fløtegratinering er nordmenns favoritt. Det behøver ikke alltid være poteter. Med stilk- eller stangselleri får du en ny opplevelse av fløtegratinering.
Sterk paprika er et annet kjennetegn på en gulasj. I denne oppskriften er det brukt tabasco og chili. Foretrekker du en mildere smak, er paprikabasert en god løsning
I denne indiskinspirerte vegetarretten er det mye krydder krydder. Det kommer du til å elske.
Så enkelt lager du ovnsbakt asparges i en ildfast form. Dryss over hvitløk, basilikum, salt og pepper. På 15 minutter kan du servere som forrett eller hovedrett.
Wild Rice Minnesota Style er en klassiker fra et område i USA som er mer kjent for sine norskættede kulinariske tradisjoner enn de opprinnelige. Villris er unntaket.
I både Bulgaria og Tyrkia serveres de som forrett. Du kan bruke de som tapas eller på et koldtbord. Med litt spekepølse og brød og så er du klar til å servere.
Bhaja Baingan kommer fra Bengal, der den serveres som del av et klassisk bryllupsmåltid sammen med et overdådig utvalg retter med fisk og ris.
Denne retten heter Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia i Hellas og er en Dette er typisk husmannskost fra øyene.
Selvfølgelig kan du lage en omelett som for deg som sverger for den vegetare variamten.
Du har kanskje en ostebit i kjøleskapet, en vårløk som har sett sine bedre dager, sprø sukkererter er supert og noen tomater gjør også susen i denne retten. Eller noen kjøttrester. Alt går i prinsippet.
Disse linseburgerne konkurrerer ut det meste av kjøttversjoner, samtidig som de er supre å inkludere i et koldtbord for dem som ikke vil ha kjøtt.
Ingen kan trylle med poteter og egg som spanjolene. Denne er avhengighetsskapende.
Lag en meksikansk gryterett med bønner og helt uten kjøtt. Du kommer garantert til å lage den flere ganger.
Strata er en amerikansk ovnsrett som også er en super måte å få brukt brød- og grønnsakrester på.
Avokadotoast har lenge vært brunsjfavoritt verden over. Her har du oppskrift som du helt sikkert blir avhengig av.