I både Bulgaria og Tyrkia serveres de som forrett. Du kan bruke de som tapas eller på et koldtbord. Med litt spekepølse og brød og så er du klar til å servere.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
I både Bulgaria og Tyrkia serveres de som forrett. Du kan bruke de som tapas eller på et koldtbord. Med litt spekepølse og brød og så er du klar til å servere.
Bhaja Baingan kommer fra Bengal, der den serveres som del av et klassisk bryllupsmåltid sammen med et overdådig utvalg retter med fisk og ris.
Denne retten heter Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia i Hellas og er en Dette er typisk husmannskost fra øyene.
Denne retten er for deg som elsker chilli, men som ikke vil ha kjøtt. Hvor sterkt den skal bli avgjør du selv. Kjempegod er den uansett.
Disse rødbetebollene er et fullgodt middagsalternativ for den som ikke vil spise kjøtt eller fisk. Vegetarmat som enkelt kan bli vegansk.
Tempurarøre kjøpes i asiatiske butikker. Dermed trenger du kinakål og noen få andre ingredienser så har du en vegetarrett.
Her kommer en delikatesse fra Maharashtra. Ypperlig sammen med kokt ris og en grønnsakrett
Legg den deilige fennikelen i ovnen og la den den godgjøre seg før den får et dryss av osten.
Kål er en fantastisk råvare som med stort hell kan spille hovedrollen på middagstallerkenen.
Falafel er langt mer smaksrik enn de aller fleste kjøttboller. Når også tilbehøret har mye av alt, må det bli godt.
Denne grønnsaksformen fra Provence kan du servere varm eller kald - som forrett, hovedrett eller tilbehør. Valget er ditt
Deilige squash-tortillas fylles med en syrlig, søt og kremete avocado og mango salsa før den toppes med fyldig kesam.
Med tropiske ingredienser som banan og kokos, henter denne suppen frem smaken – og vibbene av varmere strøk. Det er også en fantastisk måte å bruke opp godt modne bananer på: Jo modnere bananene er, desto søtere blir suppen.
Gi tørt brød en ny sjanse ved å trylle frem et vegetarisk alternativ til kjøttkaker. Suppler med ingredienser du har liggende: tenk ost, urter, krydder, oliven eller kapers.