Slik lager du enkelt marinerte artiskokkhjerter
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Ingen kan trylle med poteter og egg som spanjolene. Denne er avhengighetsskapende.
Gresskargryte med grove pølser, renskåret svine- eller kalvekjøtt skåret i terninger og masse annet godt gir deg en gryterett du kommer til å lage igjen.
Soppstuing er enkelt å lage og smaker så godt. Perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk, men smaker også godt med en skive brød til
Bakt aubergine er både myk og saftig , og får en alldeles nydelig smak når den er marinert i harrisa. Her er den servert med en lekker lun linsesalat, friske urter og fyldig tyrkisk yogurt.
Kan du lage karbonader uten kjøtt? Det kan du helt klart med vår oppskrift på à la Lindstrøm som er en vri på rösti.
Denne vegetarlasagnen i regnbuens farger krever litt arbeid, men er verdt hvert eneste sekund.
I dag serveres lasagne uten de tradisjonelle lasagneplatene. En ren vegetarrett med andre ord. Med den gode smaken i behold.
Her spiller brokkoli hovedrolle. Hva er vel ikke mer populært for små og store enn burgere.
Denne vegetarretten er virkelig hot. Du skal nemlig bruke store chilipepper sammen med fetaosten og annet godt tilbehør.
I denne retten er det tre råvarer som gjør jobben, nypoteter, mild løk og en lekker rødkittost. Topp som kveldskos eller vegetarmiddag.
Server de varme grillede maiskolbene med kryddersmør, spansk spekemat som serranoskinke og chorizopølse, eller norsk spekeskinke. Det blir en fulltreffer.
Denne oppskriften har vi fått fra Publiko i Oslo hvor den er en av flere vegetaralternativer på deres meny bestående av småretter.
Klassisk indisk vegetarrett med poteter, erter og blomkål. Her er den enkle oppskriften.Og du kan servere på 20 minutter.
Taco er manges favoritt. Bytt ut kjøttet med linser. Dermed har du en vegetarrett. Du blir helt sikkert mett.
Disse linseburgerne konkurrerer ut det meste av kjøttversjoner, samtidig som de er supre å inkludere i et koldtbord for dem som ikke vil ha kjøtt.
Indisk kjøkken er genialt når det kommer til å få mye smak ut av få ingredienser. Særlig er deres vegetarretter berømte som denne Chana masala.
Ved å småkoke kålen lett før den stekes, får du fram den gode sødmen i nykålen.
Disse deilige tomatene fungerer ypperlig til tapas, koldtbord eller som nydelig tilbehør til både fisk, fugl og kjøtt.
Spander litt krefter på kjøkkenet, og du tryller frem et festmåltid ved hjelp av den yppigste gule hollandaise og nydampet kål.