Dette er garantert en rett som får bein å gå på. Den kan være en del av et koldtbord, serveres med spekemat eller kjøttrester, men duger også som en liten godbit når det måtte passe.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Dette er garantert en rett som får bein å gå på. Den kan være en del av et koldtbord, serveres med spekemat eller kjøttrester, men duger også som en liten godbit når det måtte passe.
Pasta alla Norma er en siciliansk pastarett med aubergine, tomatsaus og basilikum.
Har du surdeig, kan du lage disse herlige pannekakene og toppe med vårt forslag - eller det du har i skapet hjemme.
Bakt aubergine er både myk og saftig , og får en alldeles nydelig smak når den er marinert i harrisa. Her er den servert med en lekker lun linsesalat, friske urter og fyldig tyrkisk yogurt.
Sett fart på smaksløkene og blomkålen med denne oppskriften. Valg av hot sauce avgjør hvor mye fart det blir.
Deilige squash-tortillas fylles med en syrlig, søt og kremete avocado og mango salsa før den toppes med fyldig kesam.
Denne retten kommer fra Maharashtra på Indias vestkyst, nord for Goa. Den er vanlig på landet, sammen med roti. Ofte bruker man ferske auberginer rett fra planten og tilbereder maten mens gjestene venter.
Det å lage hjemmelaget ravioli er enklere enn du kanskje tror. Denne supre oppskriften er signert en Adriana Salsis som kan sin pasta.
Hjemmelaget pai med spreke grønnsaker er noe som frister både store og små. Du kan lage den dagen i forveien og bare varme den opp før servering. Server godt brød til.
Denne grønnsaksretten, Briame, med squash og aubergine er fra Hellas. Du kan bruke den som tilbehør til middag. Eller du kan servere den som en vegetarrett alene.
Gresskar er fantastisk godt å bake i ovnen. Pass på å velge et matgresskar til retten.
Auberginesaus heter baba ganoush i Midtøsten hvor den er en selvfølge på matbordet. Den fyldige sausen gir denne vegetarretten ekstra mye smak.
Denne retten er så godt at du for all del må passe på at det er nok til alle. Doble gjerne oppskriften og lag to med en gang om dere er mange.
Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning er disse tomatene proppfulle av smak.
Denne paprikagryte med poteter er det fart i. Hvor mye avgjør det selv. Paprikapulver finnes i mange styrker, men glem for all del den vanlige paprikaen fra krydderhylla i nærbutikken. Den har ikke nok trøkk.
Dette er en spesialitet fra Calabria. Navnet kommer av det italienske ordet millecose, som betyr "tusen ting". Og bokstavelig talt alt som er spiselig kan has i denne suppen. I Calabria bruker de en bønnesort som kalles cicerchia og er spesiell for denne regionen.
Dette er en avansert rett, men du kan velge å lage deler av retten, for eksempel dampe asparges og servere med urter og saus. Men for den som vil prøve så finnes hele oppskriften her.
Du kan lage moussaka som en ren vegatrrett. Her er den veldig enkle oppskriften med squash og aubergine.