Krydret grønnsakslasagne
Foto: Frukt.no

Krydret grønnsakslasagne

Helt kjøttfri lasagne med grønnsaker som smaker fantastisk. Retten er litt tidkrevende, men den tar det igjen på smaken.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C med varmluft (225°C uten).
  2. Tomatsaus: Rens og hakk løk og hvitløk.
  3. Skrell og riv gulrøtter og sellerirot og rens chilien fri for frø og hinner. Finhakk den.
  4. Skjær sjampinjong i skiver.
  5. Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.
  6. Ha gulrøtter, rotgrønnsaker og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.
  7. Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.
  8. Ta gryten av platen og smak sausen til med litt salt og pepper.
  9. Bechamelsaus: Varm 2 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet i et syltetøyglass, e.l. til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskat og ost og smak sausen til med salt og hvit pepper.
  10. Montering: Legg lasagneplater, grønnsaksaus, squash-, selleri- og aubergineskiver og hvit saus lagvis i en smurt ildfast form. Gjenta og avslutt med hvit saus.
  11. Dryss revet ost på toppen
  12. og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.

Se våre andre oppskrifter på lasagne

Slik velger du vin til lasagne

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her