Yemista eller gemista er en populær gresk vegetarrett og perfekt som tapas.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Yemista eller gemista er en populær gresk vegetarrett og perfekt som tapas.
Frisk purre koker vi forsiktig og serverer dem rykende varme med en enkel hollandaisesaus som forrett. Her har du oppskriften på begge deler.
Byggryn er perfekt i en mettende rett uten kjøtt - du kan velge den helvegetarisk ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsaksbuljong.
Pasta alla Norma er en siciliansk pastarett med aubergine, tomatsaus og basilikum.
Har du surdeig, kan du lage disse herlige pannekakene og toppe med vårt forslag - eller det du har i skapet hjemme.
Baba Ganoush er en nydelig libanesisk auberginedip.
Sett fart på smaksløkene og blomkålen med denne oppskriften. Valg av hot sauce avgjør hvor mye fart det blir.
En lasagne breddfull med deilige grønnsaker, er dagens middagstips med suksessgaranti til deg. Den herlige smaken toppes med bruk av safran.
Nasu Dengaku er den japanske betegnelsen på denne retten hvor en søt miso-glaze gir smak til aubergine som enten grilles eller pannestekes.
Dette er en vegetarrett med brokkoli som virkelig har mye smak. Du lager den på maks 20 minutter.
Når grønnsaker (også rester) ostegratineres, går de i en egen mage. Lag derfor ekstra stor porsjon.
Huevos rancheros er en herlig mettende vegetarrett som kan nytes når som helst på døgnet, dog smaker den trolig aller best til frokost dagen derpå.
Lag en pizza der grønnkål nesten alene spiller hovedrollen. Denne kålen har nemlig så mye smak og struktur at den erstatter både urter og kjøtt på pizzaen. Du kan selvfølgelig toppe med rester fra tidligere kjøttmiddager.
Zaalouk er en krydret marokkansk aubergine- og tomatsalat som kan serveres lun eller kald. Som egen rett eller tilbehør.
Melitzanosalata er en gresk klassiker som er lett å lage hjemme.
Fredags-tacoen får her et vegetarisk alternativ. Vi lover at det ikke blir siste gangen du velger kjøttfri taco.
Kjøtt er absolutt ikke nødvendig for at karbonadene skal bli skikkelig smaksrike og mettende.
Har du forsøkt å legg blomkålen på grillen? Hvis ikke er det noe du absolutt må prøve. Den smaker fortreffelig. Hvis du serverer den med ertepuré får du et deilig måltid.
Denne suppa har sitt opphav i Bulgaria. Både agurk og yoghurt føles kjølende i varmen. Med litt valnøtter og hvitløk samt urter blir det også noe å tygge på og ikke minst ekstra smak.