Rask bløtkake

Rask bløtkake

Fremgangsmåte

Lag vaniljekrem eller bruk ferdig fra butikken. Pisk krem av all fløten. Når vaniljekremen er klar, rører du inn halvparten av den piskede kremen. Hakk opp valnøtter og pistasjenøtter hver for seg.

Lag jordbærpure av 1 pk halvtinte jordbær og 1 dl melis som kjøres i blender.

Del sukkerbrødet i tre lag. Legg først ett av lagene på et fat. Dynk det med litt melk. Smør på 1 dl jordbærpure. Bre over et tykt lag med vaniljekrem. Dryss over halvparten av valnøttene. Legg på et nytt sukkerbrødlag og gjenta prosessen en gang til.

Tips:
I stedet for valnøtter kan du bruke pistasjnøtter.

Smør pisket krem i et tynt lag på toppen av kaken og jevnt langs sidene. 

Ta resten av kremen i en sprøytepose og lag kremtopper rundt kanten på kaken. Legg på halve jordbær, mango i biter, kiwi i båter, hele bjørnebær og blåbær et hakk innenfor kremkanten. Fyll ut med krem der hvor det er hull og legg gjerne et ekstra lag langs kanten om du har nok krem.

Tips: 
Ikke la deg begrense av innholdet og pynten i oppskriften. Eksperimenter gjerne med frukter og smaker du er glad i.

Lyst til å lage en annen bløtkake?

Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Strawberry Amaretto Shortcake

Strawberry Amaretto Shortcake

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.

Rør sammen sukker og smør til blandingen er myk og luftig. Tilsett mandlene og melet og kna til blandingen blir en fast deig. Del deigen i to og kjevle ut hver del til en leiv på 16 cm som settes på stekeplaten. Pensle eggehviten over en av leivene og dryss de hakkete mandlene over.

Stek ringene i ovnen i 20 minutter til de er gyllenbrune. Del ringen med de hakkete mandlene i fire snipper, la så begge ringene kjøles ned.

Pisk krem. Spar litt av kremen til pynt. Bland amarettoen inn i resten av den piskete kremen, rør så jordbærene forsiktig inn. Dekk den hele kakebunnen med kremblandingen, legg så de fire delene av kakebunnen på toppen. Pynt med krem og hele jordbær, og med melis til slutt.

NB: Kaken på bildet er helt eksakt som i oppskriften, men shortcake lages på veldig mange måter. De fleste er imidlertid med «bunn» og «lokk» og krem og jordbær mellom.

Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sommerens jordbærkake

Sommerens jordbærkake

Fremgangsmåte

  1. Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør.
  2. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant.
  3. Rens jordbærene og sett dem i bunnen.
  4. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen.
  5. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet.
  6. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring.
  7. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.
  8. Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.

Mange spennende retter med jordbær

Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her