Dagens rett

Andebryst med bygg-grynskake

Det er Thanksgiving i dag, så dersom du skulle ha noen kalkunbryst liggende klare i kjøleskapet kan du gjerne benytte disse i dagens rett. En rekke utmerkete vinforslag følger med på kjøpet, og de passer til både and og kalkun.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Andebryst med bygg-grynskake

Fremgangsmåte

Rund kakeform ca 22 cm. i diameter.
I stekeovnen: 225 grader C, ca. 7 minutter for kjøttet
I stekeovnen: 150 grader C, ca. 10 minutter for potetkaken

Kjøttet:
Gni kjøttet inn med salt og pepper. La det ligge kjølig natten over. Brun kjøttet forsiktig i meierismør. Bruk ikke for sterk varme. Stek skinnsiden først og la den bli gyllenbrun før den snus. La kjøttet hvile når det er stekt. Så langt kan vi forberede kjøttet før gjestene kommer.

Ved servering legges kjøttet inn i forvarmet stekeovn (225 grader) og får ligge på stekeovnesplate med skinnsiden opp ca. 7 minutter. La hvile litt igjen før kjøttet skjæres i pene skiver.

Potetkake:
Bløtlegg byggryn i kaldt vann natten over. Hell fra bløtevannet og fyll på nytt. Kokes nesten tørt slik at grynene blir klebrige. Rør inn hakket timian, salt og pepper. Skrell de nykokte varme potetene og lag stappe ev 9 stk. Skjær de andre 3 i biter og bland dem med stappen. Smak til med salt og pepper. Press stappen ned i en godt smurt kakeform. Legg over et lokk av byggryn og la kaken stivne i kjøleskapet. Like før servering varmes kaken ved 150 grader i stekeovnen i ca. 10 minutter. Bruk ettervarmen etter kjøttet og la potetkaken stå i ovnen mens kjøttet hviler.

Sausen:
Hakk sjalottløk og fres i meierismør. Tilsett vin og la sausen koke inn til den er redusert til et par spiseskjeer. Tilsett kjøttkraft og kok opp. Skum godt og la sausen koke til det er ca. 6 dl igjen. Blir sausen for tynn, kan den jevnes med maisennamel rørt ut i litt kald vin. Smak sausen godt til.
Ved servering fordeles rykende varm saus på 4 varme tallerkener. Anrett kjøttstykker og "kakestykker " av potetkaken. Pynt med timian.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen