Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene

Oppskrifter med blåskjell

(kajakiki)

Blåskjell med både fløte og ekstra grønt

 

Kremet blåskjell med spinat

Fremgangsmåte

Fres sjalottløk i smør. Tilsett selleri og fres videre før du tilsetter hvitløk. Rør rundt noen ganger. Hell over hvitvin og kok inn til mesteparten av væsken er fordampet.

Legg på blåskjellene og skru opp varmen. Rist i gryta et par ganger. Når skjellene etter noen minutter er åpne, løfter du dem ut av gryten og over i en annen. Legg et lokk over slik at de holder seg varme.

Kok opp sausen og kok den eventuelt noe inn hvis blåskjellene har avgitt mye væske, tilsett spinat og la småkoke i ett minutt før du rører inn crème fraîche. Kok opp nok en gang. Fordel blåskjellene på store tallerkener.

Server sausen i små suppeskåler ved siden av. Dryss over grovhakkete urter. Husk masse sprø baguette eller annet hvitt brød ved siden av.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen