Slik skal Chateaubriand lages
 
                Fremgangsmåte
- Dryss over salt og pepper rett før steking. Bruk lite smør, og la det bli nøttebrunt før biffene legges i.
- Stek biffene på sterk varme i panne eller på grillen.
- Om du bruker panne: Legg aldri for mye kjøtt i panna, da avkjøles den, kjøttsaften renner ut og biffene blir "kokt".
- Steketiden på biffen er avhengig av biffens tykkelse, og hvor rå du vil ha den.
- Medium stekt biff stekes først 1 minutt på hver side over sterk varme, så etterstekes den i 2 minutter på hver side, over svakere varme.
- Du kan også bruke stekeovnen til ettersteking, ved 175 grader i noen minutter. Gi biffene et lite trykk med fingeren, jo mer de gir etter, jo mer "saignant"/blødende er de.
Server chateaubriand med en frisk grønn salat , rødvinsaus og Hellsrtøms potetmos - alternativt hjemmelaget potetchips eller ovnstekte poteter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    92 POENG
- 
                    
                    91 POENG
- 
                    
                    91 POENG
- 
                    
                    90 POENG
- 
                    
                    89 POENG
- 
                    
                    87 POENG
- 
                    
                    86 POENG
Enkel og deilig rødvinssaus
 
                Fremgangsmåte
- Finhakk løk og hvitløk og fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt uten at det blir farge.
- Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen. Tilsett timian og pepper og kok sausen minst 15 minutter.
- Sil sausen. Kok opp, tilsett resten av vinen og rør i ripsgeléen. Smak til med salt og rør til slutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
Hjemmelaget potetchips
 
                Fremgangsmåte
- Rens og skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.
- Varm olje i en panne med høye kanter eller i en gryte. Når oljen er varm legger du potetskivene i, ikke ta for mange av gangen.
- Prøv deg frem for å finne ut hvor varm oljen bør være for at potetskivene skal få en pen bruning.
- Snu potetskivene slik at de blir brune på begge sider.
- Ta dem opp med en hull-sleiv og legg over på et tørkepapir, slik at oljen renner av.
- Dryss over salt. Potetene bør kun dekkes til med papir, ikke folie, da blir de myke.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
 
                                 
                                 
                                 
                                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                