Chateubriand

En riktig lekker kjøttmiddag er på sin plass etter en strevsom arbeidsuke. Vi velger oss det mest eksklusive kjøttstykket, indrefileten, og bygger på med hjemmelaget potetgull. I glasset blir det australsk i form av en rød kraftbombe. Men likevel en vin m
Redaksjonen
30 Januar 2004 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Slik skal Chateaubriand lages

Slik skal Chateaubriand lages

Fremgangsmåte

  1. Dryss over salt og pepper rett før steking. Bruk lite smør, og la det bli nøttebrunt før biffene legges i.
  2. Stek biffene på sterk varme i panne eller på grillen.
  3. Om du bruker panne: Legg aldri for mye kjøtt i panna, da avkjøles den, kjøttsaften renner ut og biffene blir "kokt".
  4. Steketiden på biffen er avhengig av biffens tykkelse, og hvor rå du vil ha den.
  5. Medium stekt biff stekes først 1 minutt på hver side over sterk varme, så etterstekes den i 2 minutter på hver side, over svakere varme.
  6. Du kan også bruke stekeovnen til ettersteking, ved 175 grader i noen minutter. Gi biffene et lite trykk med fingeren, jo mer de gir etter, jo mer "saignant"/blødende er de.

Server chateaubriand med en frisk grønn salat , rødvinsaus og Hellsrtøms potetmos - alternativt hjemmelaget potetchips  eller ovnstekte poteter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Enkel og deilig rødvinssaus

Enkel og deilig rødvinssaus

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk og fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt uten at det blir farge.
  2. Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen. Tilsett timian og pepper og kok sausen minst 15 minutter.
  3. Sil sausen. Kok opp, tilsett resten av vinen og rør i ripsgeléen. Smak til med salt og rør til slutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank.

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Nopal as

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget potetchips

Hjemmelaget potetchips

Fremgangsmåte

  1. Rens og skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.
  2. Varm olje i en panne med høye kanter eller i en gryte. Når oljen er varm legger du potetskivene i, ikke ta for mange av gangen.
  3. Prøv deg frem for å finne ut hvor varm oljen bør være for at potetskivene skal få en pen bruning.
  4. Snu potetskivene slik at de blir brune på begge sider.
  5. Ta dem opp med en hull-sleiv og legg over på et tørkepapir, slik at oljen renner av.
  6. Dryss over salt. Potetene bør kun dekkes til med papir, ikke folie, da blir de myke.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik steker du nudler med kylling - pad thai
Dagens rett

Slik steker du nudler med kylling - pad thai

Nudler blir ekstra gode når de stekes med kylling som i Thailand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her