Crozes Hermitage

Aller størst sprik er det i denne kategorien som spenner fra flotte viner med Hermitage-ambisjoner til lette og saftige viner for nåkonsum.
Redaksjonen
17 Oktober 2008 - 12:18

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Crozes Hermitage

÷ (92p)
Cuvée Gaby Crozes-Hermitage 2006
Dom. Du Colombier
Frankrike - Crozes-Hermitage
50221 Vectura - kr 239,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Tett dyp rød. Massiv duft med mørke toner som krekling, bjørnebær, lakris anis, røyk og stall.
Smak: Stort anslag, veldig god fylde, veldig lukket fortsatt, flotte tanniner veldig god syre, svært god lengde. (2006)
Bruksområde: Kraftig vilt som rype.
Vurdering: En strålende crozes for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 92 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Colombier Crozes Hermitage 2006
Domaine du Colombier
Frankrike - Crozes-Hermitage
50453 Vectura - kr 169,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Rødlilla tett. Svært fyldig og rik men likevel elegant duft med flotte toner av stall, lakris, tjære.
Smak: Fyldig anslag, stor saftighet, herlig syre, veldig kjøttfull og god med gode faste tanniner, flott konsentrasjon, sitter godt og lenge med masse jordsmonn og krydder i finishen. (2006)
Bruksområde: Rødt kjøtt, også vilt.
Vurdering: En flott crozes for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 89 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Yann Chave Crozes-Hermitage 2006
Yann Chave
Frankrike - Rhône
45943 VSD - kr 173,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Terroir
Farge og duft: Veldig dyp tett rødlilla. Stor duft av bjørnebær, krekling, solbær, kaffe/mokka, vanilje og krydder, som anis.
Smak: Fyldig anslag, veldig saftig og deilig med fint krydret preg, veldig god fasthet, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Allround rødt kjøtt og vilt.
Vurdering: En vin som vil utvikle seg videre i minst fem år. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Les Pierrelles Crozes-Hermitage 2005
G.A.E.C. Belle Père et Fils
Frankrike - Rhône
45638 VSD - kr 176,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Tett dyp rød. Flott syrahduft med modne mørke bær, tjære og lakris samt kjøtt.
Smak: God fylde i anslaget, flott syre, gode tanniner, følger duften, fint jordsmonnspreg, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Rødt kjøtt og vilt.
Vurdering: En flott vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 88 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring (10% nye fat), 6 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

(86p)
Vidal-Fleury Crozes-Hermitage 2006
J. Vidal-Fleury
Frankrike - Rhône, Crozes Hermitage
34922 Vectura - kr 179,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp rødlilla. Tiltalende duft av syrlige skogsbær, urter og blomster.
Smak: Saftig krydret anslag, fint preg av skogsbær, gode syrer, fine ganske myke tanniner, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Lysere kjøttslag.
Vurdering: En ukomplisert, men veldig lettlikendes crozes. Vil utvikle seg videre i minst tre år til. Godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6-9 md. Lagring i store franske eikefat.
Bestill her:

(86p)
Crozes Hermitage Silène 2006
J.L. Chave et Moestue Selection
Frankrike - Rhône
47109 VSD - kr 182,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp mørk rød. Fin ung litt lukket duft med søte bærtoner, litt krydder og stall.
Smak: Saftig anslag, bra fylde, saftig stil med gode faste tanniner, litt grønn, men lang god ettersmak. (2006)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En fortsatt ganske ung crozes som trolig vil ha godt av et år til. Holder et par år utover det. Godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Guigal Crozes Hermitage 2005
E. Guigal
Frankrike - Rhône, Crozes Hermitage
45823 VSD - kr 185,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Tett dyp rød. Litt dempet duft med noe søte skogsbær, drops og blomster.
Smak: Saftig anslag, bra fylde, fine tanniner, god syre, elegant slank og fast finish. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt og lam med saus.
Vurdering: En god og lettdrikkelig vin for de neste to-tre årene. Godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Domaine de Thalabert Crozes Hermitage 2005
Paul Jaboulet Aîné
Frankrike - Rhône
50439 Vectura - kr 199,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett dyp rød. Veldig tett ung duft med mye mørke søtebær, noe eik, sjokolade, krydder og tjære.
Smak: Fyldig litt sødmefylt anslag, ganske rik med bra syrer og tanniner, god fasthet i finishen som har litt eikekrydder. (2005)
Bruksområde: Grillet rødt kjøtt.
Vurdering: En ung og lovende vin for de neste fire årene. Godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Les Jalets Crozes Hermitage 2006
Paul Jaboulet Aîne
Frankrike - Crozes Hermitage
6627 Vectura - kr 142,60 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett rød. Litt dempet/lukket duft med mørke bær, noe grønne toner og svake animalske toner.
Smak: Saftig og frisk med fine tanniner, sitter en god stund med god tørrhet i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: En crozes på den lette siden. Best innen et par år. Godt kjøp. 85 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Clairmonts Crôzes-Hermitage 2005
Cave des Clairmonts
Frankrike - Rhône
43557 Vectura - kr 141,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Mørk rød. Fin ganske moden bringebærduft med innslag av blomster og lær.
Smak: Saftig anslag, bra syre og bløte tanniner, lett fylde, sitter en stund. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Best nå. 82 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (81p)
Crozes Hermitage "La Petite Ruche" 2006
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône, Crozes Hermitage
45068 VSD - kr 154,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp rødlilla. Elegant duft med fine bjørnebær- og kreklingtoner samt noe anis.
Smak: Ganske lett i anslaget, saftig, litt lite konsentrasjon, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Fisk.
Vurdering: Lett og frisk i stilen, men noe skuffende til crozes å være. Verd prisen. 81 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (80p)
Cave de Tain Crozes Hermitage 2005
Cave de Tain l'Hermitage
Frankrike - Rhône, Crozes-Hermitage
7620 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vinarius
Farge og duft: Rød med lys kant. Veldig dempet duft med noe krekling og bringebær.
Smak: Bløtt anslag, lett fylde, ok syre, sitter en stund. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Best nå. Verd prisen. 80 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6-8 md. fatlagring i fransk eik for 30% av vinen, 1-2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Kork-/flaskefeil:

M. Chapoutier Les Meysonniers Crozes-Hermitage 2006
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône Nord
50954 VSD - kr 229,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Robin Crozes Hermitage Cuvée Albéric Bouvet 2004
Gilles Robin
Frankrike - Rhône, Crozes Hermitage
45586 VSD - kr 215,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Paprika smaker mye bedre på denne måten
Dagens rett
Ovnsbakt paprika og chili med geitost og chorizo

Paprika smaker mye bedre på denne måten

Denne australske oppskriften som igjen er inspirert av sørfransk tian, kan lages med og uten kjøtt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lurer du på hva du kan bruke multer til? her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter multer

Lurer du på hva du kan bruke multer til? her finner du oppskriftene

Multer er skogens og fjellets sterkt ettertraktede gull som de fleste elsker men noen hater. Kanskje fordi de bare har smakt dem som multekrem. Det finnes nemlig veldig mange forskjellige måter å bruke multer på.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Forsiden akkurat nå - 3

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. september

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere

Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Paprika smaker mye bedre på denne måten
Dagens rett
Ovnsbakt paprika og chili med geitost og chorizo

Paprika smaker mye bedre på denne måten

Denne australske oppskriften som igjen er inspirert av sørfransk tian, kan lages med og uten kjøtt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her