Dagens rett

Skalldyrsuppe med friske reker og avokadokrem

By på en lekker skalldyrsuppe

By på en lekker skalldyrsuppe

Suppe er også festmat, spesielt en suppe som denne, laget helt fra bunnen og med friske reker og avokadokrem.
Redaksjonen
10 Oktober 2020 - 01:00

Med denne suppen utnytter du dessuten rekene fullt ut siden rekeskallet er basis for kraften. Får du reker til overs, kan de bli et lekkert rekesmørbrød til frokosten i morgen.

Har du ikke reker, men derimot krabbe, fungerer det også helt utmerket i denne suppeoppskriften. Etter at du har renset krabben for kjøtt, tar du rett og slett en hammer og knuser skallene før du koker kraft av dem.

Se alle de lekre oppskriftene med reker her 

Se alt det gode du kan lage med krabbe

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skalldyrsuppe med friske reker og avokadokrem

Skalldyrsuppe med friske reker og avokadokrem

Fremgangsmåte

Rens rekene og ta vare på skallene. Dekk rekene med plastfilm og sett dem kaldt frem til du skal bruke dem.

Ha litt smør i en tykkbunnet kasserolle og ha i de tørre krydderne, la det surre sammen i et par minutter over middels varme.

Tilsett rekeskallet, de hakkede grønnsakene og la det surre i ca 10 minutter på middels varme.

Tilsett tomatpuré og la det surre de siste par minuttene før du har i tomater, friske urter, hvitvinseddik, hvitvin og vann til det står 3 cm over rekene og grønnsakene.

Kok opp og benytt en øse til å skumme av det skummet som legger seg på overflaten. Sett ned varmen og la kraften småkoke i ca 25 minutter.

Ha i fløten og la suppen få et nytt oppkok. La gjerne suppen koke noen minutter til den begynner å tykne litt før tilsetter crème fraîche og koker suppen opp igjen.

Mos suppen skikkelig med en stavmikser slik at du får ut all smaken av suppeingrediensene, sil suppen gjennom en finmasket sil og smak til med salt og kajennepepper.

Avokadokrem:
Mos avokadokjøttet med limesaft og presset hvitløk. Smak til med salt og sukker. Bland i crème fraîche og bland sammen til en glatt puré.

Rist rugbrødskiver i panne med noen dråper olivenolje.

Ha avokadokremen på rugbrødskivene og pynt med noen friske reker og finhakket koriander. Press litt sitronsaft over.

Legg reker i suppetallerkenen og hell suppen i. Server rugbrødskivene ved siden av.

Tips:
Har du ikke reker, men derimot krabbe, fungerer det også helt utmerket i denne suppeoppskriften. Etter at du har renset krabben for kjøtt, tar du rett og slett en hammer og knuser skallene før du koker kraft av dem.

Se alle de lekre oppskriftene med reker her 

Se alt det gode du kan lage med krabbe

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her