Dagens rett

Skalldyrsuppe med friske reker og avokadokrem

By på en lekker skalldyrsuppe

By på en lekker skalldyrsuppe

Suppe er også festmat, spesielt en suppe som denne, laget helt fra bunnen og med friske reker og avokadokrem.
Redaksjonen
10 Oktober 2020 - 02:00

Med denne suppen utnytter du dessuten rekene fullt ut siden rekeskallet er basis for kraften. Får du reker til overs, kan de bli et lekkert rekesmørbrød til frokosten i morgen.

Har du ikke reker, men derimot krabbe, fungerer det også helt utmerket i denne suppeoppskriften. Etter at du har renset krabben for kjøtt, tar du rett og slett en hammer og knuser skallene før du koker kraft av dem.

Se alle de lekre oppskriftene med reker her 

Se alt det gode du kan lage med krabbe

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skalldyrsuppe med friske reker og avokadokrem

Skalldyrsuppe med friske reker og avokadokrem

Fremgangsmåte

Rens rekene og ta vare på skallene. Dekk rekene med plastfilm og sett dem kaldt frem til du skal bruke dem.

Ha litt smør i en tykkbunnet kasserolle og ha i de tørre krydderne, la det surre sammen i et par minutter over middels varme.

Tilsett rekeskallet, de hakkede grønnsakene og la det surre i ca 10 minutter på middels varme.

Tilsett tomatpuré og la det surre de siste par minuttene før du har i tomater, friske urter, hvitvinseddik, hvitvin og vann til det står 3 cm over rekene og grønnsakene.

Kok opp og benytt en øse til å skumme av det skummet som legger seg på overflaten. Sett ned varmen og la kraften småkoke i ca 25 minutter.

Ha i fløten og la suppen få et nytt oppkok. La gjerne suppen koke noen minutter til den begynner å tykne litt før tilsetter crème fraîche og koker suppen opp igjen.

Mos suppen skikkelig med en stavmikser slik at du får ut all smaken av suppeingrediensene, sil suppen gjennom en finmasket sil og smak til med salt og kajennepepper.

Avokadokrem:
Mos avokadokjøttet med limesaft og presset hvitløk. Smak til med salt og sukker. Bland i crème fraîche og bland sammen til en glatt puré.

Rist rugbrødskiver i panne med noen dråper olivenolje.

Ha avokadokremen på rugbrødskivene og pynt med noen friske reker og finhakket koriander. Press litt sitronsaft over.

Legg reker i suppetallerkenen og hell suppen i. Server rugbrødskivene ved siden av.

Tips:
Har du ikke reker, men derimot krabbe, fungerer det også helt utmerket i denne suppeoppskriften. Etter at du har renset krabben for kjøtt, tar du rett og slett en hammer og knuser skallene før du koker kraft av dem.

Se alle de lekre oppskriftene med reker her 

Se alt det gode du kan lage med krabbe

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her