Om du synes fire chilier er for mye, kan du godt redusere til det passer din gane. Gresskar med sin sødme tåler en del krydder, men det finnes selvsagt en grense for alle.
Poori-ene er med på å dempe krydderintensiteten - og de er farlig gode, så lag en stor porsjon.
Se våre andre oppskrifter på indiske gryteretter
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Gryterett med røde gresskar
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Varm olje i indisk wok (kadai) eller vanlig wok, ha i spisskummen og anis. Når frøene begynner å skifte farge, ha i chili. Rør to, tre ganger og ha i gresskar. Dryss salt og sukker over. Dekk til og la det koke over svak varme til gresskaret er lett å mose.
Dryss evt tandoori masala-krydder samt ristete gresskarkjerner over.
Serveres rykende varmt med poori til.
Se våre andre oppskrifter på indiske gryteretter
Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Flere retter med gresskar
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif
Foto: 5PH
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Hugel Classic Gewurztraminer 2014
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 234,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett 2016
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Basisutvalget -
84 Poeng
Amalaya Blanco 2017
Argentina
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Bestillingsutvalget -
Lervig Perler for Svin Juicy IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 55,00 Basisutvalget
Poori
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sikt melet i en bolle. Ha i olje og litt salt. Bland godt. Tilsett vann gradvis mens du elter massen til å myk men ikke klissete deig. Del deigen i 14 biter. Form til boller som du klemmer flate.
Varm solsikkeolje i en kjele eller kadai (indisk wok) til 180 grader eller til det begynner å ryke lett av den. Ha oppi en bolle av gangen. Klem den ned med en tresleiv og lag en sirkel mens den stekes på den ene siden. Den vil blåse seg opp. Snu den og stek på den andre siden. Server poori-ene nystekte til gryterett med røde gresskar. Eller andre indiske gryter.
Tips:
Du kan godt bruke kikertmel i denne oppskriften.
Se våre andre oppskrifter på indiske gryteretter
Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Flere retter med gresskar
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif
Foto: se_media