DAGENS RETT: Gresskarravioli

Dagens rett Gresskarravioli

Lag ravioli slik en italiensk mamma gjør det

Hjemmelaget ravioli er enklere enn du kanskje tror. Denne supre oppskriften er signert Adriana Salsis som kan sin pasta.

Det heter seg at det er på grunn av maten at italienske menn venter lengst mulig med å flytte hjemmefra. Nå vet jeg ikke om det er tilfellet for Adriana Salsis’ avkom, men hun har helt klart et veldig godt lag med ravioli.

Adriana Salsis i gang med raviolilaging.

Og hvis du får slik pasta hver dag, er det lett å forstå, og ikke minst siden vi vet at pasta bare er en av flere retter i et klassisk italiensk måltid. Det består av antipasti, primo, secondo og dolce.

Hos oss nøyer vi oss gjerne med primo som er pastaretten alene – noe som ikke er god latin i Italia. En god pastarett skal fylle opp før secondo - hovedretten - hvor mer kostbare proteinkilder inngår, som kjøtt og fisk. Denne herlige raviolien er fylt med gresskar, mandelmakroner (!), ricotta og mostarda som er innkokt frukt tilsmakt med sennep.

Se våre andre oppskrifter på ravioli

Du kan kjøpe mostarda i velassorterte delikatessebutikker, lage den selv eller jukse litt ved å blande 1 ts Colemans sennepspulver med 2 ts kvede- eller plommesyltetøy.

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Adriana Salsis’ gresskarravioli

Fremgangsmåte

Fyllet:
Skjær gresskaret i store biter, fjern skall og frø, damp over middels varme med lite vann i kjelen i omtrent en halvtime til bitene er myke. Alternativt kan du steke gresskaret i ovnen ved 180°C i en halvtime. 

Når gresskaret er ferdig, mos den i en bolle, tilsett en stor håndfull med Parmigiano Reggiano, egg, salt, knuste amaretti, mostarda, muskatnøtt og ricottaost. Bland godt til en jevn masse.

Smak til med salt om nødvendig. 

Pastadeig:
Bland sammen meltypene, lag en grop og tilsett eggene, en klype salt og litt vann om nødvendig. Begynn å vispe sammen ingrediensene med en gaffel, så gradvis bland inn melet med hendene. Form deigen til en ball. Smør litt olje på overflaten for å unngå at den tørker ut. 

Ta en bit av pastaen, kjør den gjennom en pastamaskin. Begynn med den tykkeste innstillingen, og gjør pastaen gradvis tynnere. 

Ravioli:
Legg en stripe med pasta på et bord med mel. Fordel fyllet ved hjelp av en teskje utover pastaen, og se til at det er nok plass mellom fyll slik at du får lukket raviolien. Legg en stripe til med pasta på toppen, og press lett med fingeren rundt fyllet for å presse ut all luft, deretter lukker du den godt. Kutt opp med et riflet kuttehjul for den typiske ravioliformen. 

Kok ravioliene i kokende, saltet vann i cirka tre minutter. I mellomtiden smelter du to spiseskjeer smør. 

Hell vannet av pastaen, drypp smeltet smør og masse Parmigiano Reggiano over. 

Les mer om hvordan ekte parmesan - Parmigiano Reggiano - blir til

De beste pastaoppskriftene finner du her

Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Hjemmelaget pasta  

Hjemmelaget tagliatelle  

Hjemmelaget pasta (glutenfri)

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen