DAGENS RETT: Russisk sildesalat

Dagens rett Russisk sildesalat

Overrask med sildesalat i dag

Sild bør vi spise mye oftere. Ikke bare fordi det er så sunt, men først og fremst fordi det er sabla godt og lettvint midt i uka.

Vi burde lære av våre naboer og sette mer sild på menyen hele året, ikke bare til jul. Og du må slett ikke drikke akevitt til. Men øl - med eller uten alkohol - er det vanskelig å komme unna. Det er imidlertid mange muligheter på vinsiden om det frister mer.

Denne oppskriften gjør seg dessuten godt som del av et koldtbord. Med godt rugbrød og kokte poteter blir denne raske silderetten en fullverdig middag.

Slik lager du marinert sild 

Skaff deg dagens rett som e-post

Russisk sildesalat

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Salatdressing
1 dl
rødbetelake

Fremgangsmåte

Klipp eller skjær sildefiletene i gaffelbiter.

Hakk rødbeter, agurk og egg og bland det med silden. Legg sildesalaten på en seng av salatblad.

Rør sammen lettrømme og kesam, smak til med rødbetelake og hell det over silden.

Server silden med et grovt mørkt brød, gjerne rugbrød.

Tips: Du kan finne ferdig utvannede og benfrie saltsild- og kryddersildfileter på glass eller boks, som gjør det superenkelt å lage sine egne sildedelikatesser.

Slik lager du den beste silden

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen