Dagens rett
Slå til med en saftig elgburger

Slå til med en saftig elgburger

Burgeren blir ekstra god med kjøtt av skogens konge. Prøv denne lettlagete oppskriften.
Redaksjonen
28 Oktober 2016 - 01:05

Har du sikret deg et elgslakt, har du garantert fått deler av det som kvernet kjøtt eller at det egner seg best til kverning. Er du ikke så heldig, er trøsten at elgkjøttdeig innimellom er tilgjengelig i kjøttdisken, fersk eller fryst. Denne burgeren blir også veldig god med malt storfekjøtt.

Prøv våre andre gode oppskrifter med elg og annet vilt 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Elgburger med grønnsaker og tyttebær

Elgburger med grønnsaker og tyttebær

Fremgangsmåte

  1. Elgburger:
  2. Bland kvernet elgkjøtt med salt, pepper, einebær, løk og kesam.
  3. Form til store burgere. Stek dem i smør i teflonpanne i ca 4 min på hver side.
  4. La de steke videre i en ildfast form i stekovnen i 10 min.
  5. Grønnsaker:
  6. Skjær aubergine, traktkantarell, soltørka tomater, persillerot og aspargesbønner i passe biter (fingertykkee staver).
  7. Stek de så på høy varme i litt nøytral olje i panne i 4 min.
  8. Skjær 4 grove brødblingser. Legg den ene under burgeren og den andre på toppen av burgeren.
  9. Bland tyttebærsyltetøy og cottage cheese sammen, legg det på burgeren og server.

Tips: Viltkjøtt er veldig magert, og det kan derfor være lurt å spe ut det kvernete viltkjøttet med halvparten mengde kjøttdeig av svin.

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potet- og sellerimos

Potet- og sellerimos

Fremgangsmåte

  1. Skrell poteter og sellerirot, skjær dem i små terninger og legg dem over i en kjele med kokende vann uten salt.
  2. Kok i ca. 10 minutter eller til sellerien er mør. Sil fra vannet på poteter og selleri.
  3. Tilsett halvparten av melken og mos poteter og selleri sammen. Spe med melk til passe tykkelse.
  4. Smak til med smør, salt og kvernet pepper.

Tips: For ekstra smak på mosen kan du surre 2 knuste fedd hvitløk og 1 dl finhakkede urter i litt olje i en panne over middels varme til hvitløken er myk men ikke har tatt farge, og vende det inn i mosen.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her