I påvente av akutt behov for en rask middag, er det lurt å lage en ekstra stor pizzadeig og fryse ned i mindre porsjoner. Om du ikke rekker å lage pizzabunnen til dagens kjappe middag, kommer du langt med fersk pizzabunn fra butikken. Da kan du «pimpe» pizzaen akkurat som det passer deg eller etter hva du har i kjøleskapet. Godt blir det nesten uansett.
Og pizza på mandag er en perfekt måte å forvandle rester til ukas høydepunkt.
Hjemmelaget pizza er nå aller best
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Pizza med kjøttboller

Fremgangsmåte
- Pizzadeig:
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse. - Kjevle deigen ut på et stekebrett og fordel tomatsausen utover.
- Skjær mozzarella i terninger og fordel oppå tomatsauen.
- Legg kjøttboller på toppen. Frisk basilikum til slutt.
- Stek på 240 grader i ca. 10 minutter til osten er smeltet og er lett gyllen.
Slik lager du ekstra gode kjøttboller
Tips: Om tomat/pizzasausen er veldig flytende, kok den inn slik at ikke pizzabunnen blir bløt.
Tips: Du kan godt bruke grove pølser i stedet for kjøttboller.
Tips: Ekstra travelt? Bruk gjerne pitabrød som pizzabunn - eller kjøp den ferdig.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG