Dagens rett

Torsk med tomatsjy, spagetti av grønnsaker og toast

Slik gjør du torsken smaksrik og januarlett
Foto: (JacquesPALUT)

Slik gjør du torsken smaksrik og januarlett

Tomatsjy er den letteste sausen du kan lage, men den har likevel masse smak, og passer veldig godt til januartorsken som er så fast og fin i fisken.
Aase E. Jacobsen
12 Januar 2019 - 01:00

Torsk er en av våre aller beste delikatesser som også er svært velvillig på kjøkkenet. Det gjelder også når det kommer til drikkefølge for den trives med så vel hvitvin som rødvin, og ikke minst øl. 

Se alt det andre du kan lage med torsk

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torsk med tomatsjy, spagetti av grønnsaker og toast

Torsk med tomatsjy, spagetti av grønnsaker og toast

Fremgangsmåte

Torsk:
Du kan bruke torsk med eller uten skinn. Dryss over salt og pepper og la ligge i 10 minutter. Varm opp olje i en steke panne og stek i 5 minutter på hver side.

Tips:
Du kan også bake torsken i ovn ved 150 grader i 8 minutter. Drypp over litt olivenolje. Tiden (avhenger litt av tykkelsen - et lett trykk på fisken forteller om den er klar. Da vil nemlig den skive seg.  

Tomatsjy:
Varm olje i en panne og fres finhakker hvitløk og løk. Tilsett passata, finhakket ansjosfilet og cayennepepper og fres videre. Tilsett kraft og kok opp, la småkoke i 15 minutter. Sil deretter slik at du kun har sjyen igjen. Kok den inn ytterligere. Smak evt til med salt og pepper.

Tips:
Om du ikke får tak i passata som er most tomat, kan du bruke hermetiske tomater som du moser selv.

Toast:
Skjær tynne skiver av (dag)gammelt brød. Del dem i to. Bland mykt smør og passata og smak til med knuste chiliflak og evt tørkete urter. Smør dette på en av sidene og stek brødet i ovn på bakepapir ved 175 grader i 10 minutter til det er sprøtt.

Slik lager du grønnsakspagetti

Lyst til å lage en annen rett med torsk ser du her

Deilige oppskrifter på pasta finner du he

 Se Aperitifs store pastaguide her

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Hjemmelaget pasta  

Hjemmelaget tagliatelle  

Hjemmelaget pasta (glutenfri)

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her