Dagens rett

Breiflabb med soppsaus, bakte rotgrønnsaker, potetpure og rødbeter

Denne fiskeretten er bare himmelsk

Denne fiskeretten er bare himmelsk

Breiflabb på menyen er garantert suksess. Og denne oppskriften lever opp til forventningene.
14 September 2019 - 01:10

At breiflabb er en sann delikatesse, er lett å enes om. Den er dessuten svært greit å ha med å gjøre på kjøkkenet, velvillig som den er overfor andre råvarer. Ikke minst er det en vinvennlig fiskesort som ber om litt mer eleganse i glasset. Men du behøver slett ikke blakke deg for å sikre en god match. Bare prøv våre forslag.

Vi har mange andre gode oppskrifter med breiflabb 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Breiflabb med sopp og soppsaus, bakte rotgrønnsaker, potetpuré av Gulløye og sylta rødbeter

Breiflabb med sopp og soppsaus, bakte rotgrønnsaker, potetpuré av Gulløye og sylta rødbeter

Fremgangsmåte

  1. Fisk:
  2. Skjær fisken i passe porsjonsstykker som saltes og pepres lett. Stek fisken gyllen i olje eller smør på god varme i 3 minutter på hver side.

  3. Sopp og soppsaus:
  4. Kutt sjampinjong i fine skiver. Legg litt til siden til steking, resten stekes i en tørr panne til all veske er fordampet. Ta en ny gryte, legg i den stekte soppen og fyll på med fløte. La dette småkoke i ca 30- 45 min eller til du har en fin tykk saus. Smak den til med balsamicoeddik, soyasaus, salt og pepper.

  5. Bakte rotgrønnsaker:
  6. Skrell og kutt rotgrønnsakene i like store staver. Kok opp en kjele med vann og smak vannet til med salt så det smaker sjøvann. Forvell grønnsakene i vannet i ca 2-3min, avhengi av størrelse. Når grønnsakene skal serveres, has de på ett stekebrett. Dryss på med salt og pepper og litt olje. Bak dem ferdig i ovn på 180 grader i ca 4 – 5 minutter.

  7. Potetpuré:
  8. Skrell potet og ha i en kjele. Fyll på med vann og kok opp. Småkok til godt møre og hell av kokevannet. Ha i smør og fløte og mos potetene til du har en fin puré. Smak til med salt og pepper.

    Sylta rødbeter:
    Evt skrell rødbetene og riv i fine strimler. Hvis du ikke får tak i hele sylta rødbeter,  kan du bruke skiver som skjæres i tynne strimler. 
     

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her