Dagens rett

Breiflabb med soppsaus, bakte rotgrønnsaker, potetpure og rødbeter

Denne fiskeretten er bare himmelsk

Denne fiskeretten er bare himmelsk

Breiflabb på menyen er garantert suksess. Og denne oppskriften lever opp til forventningene.
14 September 2019 - 02:10

At breiflabb er en sann delikatesse, er lett å enes om. Den er dessuten svært greit å ha med å gjøre på kjøkkenet, velvillig som den er overfor andre råvarer. Ikke minst er det en vinvennlig fiskesort som ber om litt mer eleganse i glasset. Men du behøver slett ikke blakke deg for å sikre en god match. Bare prøv våre forslag.

Vi har mange andre gode oppskrifter med breiflabb 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Breiflabb med sopp og soppsaus, bakte rotgrønnsaker, potetpuré av Gulløye og sylta rødbeter

Breiflabb med sopp og soppsaus, bakte rotgrønnsaker, potetpuré av Gulløye og sylta rødbeter

Fremgangsmåte

  1. Fisk:
  2. Skjær fisken i passe porsjonsstykker som saltes og pepres lett. Stek fisken gyllen i olje eller smør på god varme i 3 minutter på hver side.

  3. Sopp og soppsaus:
  4. Kutt sjampinjong i fine skiver. Legg litt til siden til steking, resten stekes i en tørr panne til all veske er fordampet. Ta en ny gryte, legg i den stekte soppen og fyll på med fløte. La dette småkoke i ca 30- 45 min eller til du har en fin tykk saus. Smak den til med balsamicoeddik, soyasaus, salt og pepper.

  5. Bakte rotgrønnsaker:
  6. Skrell og kutt rotgrønnsakene i like store staver. Kok opp en kjele med vann og smak vannet til med salt så det smaker sjøvann. Forvell grønnsakene i vannet i ca 2-3min, avhengi av størrelse. Når grønnsakene skal serveres, has de på ett stekebrett. Dryss på med salt og pepper og litt olje. Bak dem ferdig i ovn på 180 grader i ca 4 – 5 minutter.

  7. Potetpuré:
  8. Skrell potet og ha i en kjele. Fyll på med vann og kok opp. Småkok til godt møre og hell av kokevannet. Ha i smør og fløte og mos potetene til du har en fin puré. Smak til med salt og pepper.

    Sylta rødbeter:
    Evt skrell rødbetene og riv i fine strimler. Hvis du ikke får tak i hele sylta rødbeter,  kan du bruke skiver som skjæres i tynne strimler. 
     

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme
Ukens drink

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme

I dag er det en vri på en høyt elsket klassiker som står på kartet. Mai Tai-ens evigvarende popularitet er lett å forstå med sin rike og forfriskende smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte
Ukens kake
Sjokolademuffins med chili og tørket frukt

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte

Det er det lille chilibittet og den balanserende smaken av tørket frukt som gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er også denne tyske hemmeligheten å få i Norge - og med klar burgundsk touch
+
Godbiter i pollisten

Nå er også denne tyske hemmeligheten å få i Norge - og med klar burgundsk touch

En svært tradisjonsrik druesort som i ny fortolkning har gitt dette for oss hittil ukjente området ny energi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mens alt øker, koster disse vinene omtrent det samme som for fire år siden
+
Ukens vin
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme
Ukens drink

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme

I dag er det en vri på en høyt elsket klassiker som står på kartet. Mai Tai-ens evigvarende popularitet er lett å forstå med sin rike og forfriskende smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte
Ukens kake
Sjokolademuffins med chili og tørket frukt

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte

Det er det lille chilibittet og den balanserende smaken av tørket frukt som gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Klassisk Bordeaux møter sesongens beste råvarer på Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winedinner 08. november i Oslo

Klassisk Bordeaux møter sesongens beste råvarer på Klosteret

Utforsk historien til vinprodusenten Thomas Barton mens du nyter de klassiske Bordeaux-vinene sammen med førsteklasses mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er også denne tyske hemmeligheten å få i Norge - og med klar burgundsk touch
+
Godbiter i pollisten

Nå er også denne tyske hemmeligheten å få i Norge - og med klar burgundsk touch

En svært tradisjonsrik druesort som i ny fortolkning har gitt dette for oss hittil ukjente området ny energi.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her